Charlotte Adigéry en Bolis Pupul breken internationaal potten

Festivals | De Belgisch-Caraïbische muzikale sensatie Charlotte Adigéry timmert samen met Belgisch-Chinese partner in crime Bolis Pupul aan een stevige reputatie in eigen land. Het leverde hen dit jaar een nominatie op voor de MIA voor beste videoclip met het prettig gestoorde ‘Bear With Me (And I’ll stand bare before you)'. Reden genoeg om het duo wat beter toe te lichten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De carrière van Charlotte Adigéry begon als achtergrondzangeres bij producersduo Arsenal en de rapper Baloji. Ze begon ook samen te werken met de broers Stephen en David Dewaele, beter bekend als Soulwax of 2ManyDJs. Adigéry schreef mee aan en zong op de soundtrack van de film ‘Belgica’ van Felix Van Groeningen. Ze is onder andere de stem achter het nummer ‘The Best Thing’, waarmee ze een van de hoogtepunten van die soundtrack verzorgde.

Adigéry sloeg de handen in elkaar met Steve Slingeneyer, drummer bij onder andere Soulwax, voor het elektronicaproject WWWater, een soloproject van Adigéry. Het nieuwe project gooide meteen hoge ogen, want in 2016 sleepten ze de Red Bull Elektropedia Award voor ‘Most Promising Artist’ in de wacht. Artiesten als Eefje De Visser namen hen onder de vleugels en de groep groeide snel uit tot een van de vaste waarden op de Vlaamse podia. Als voorprogramma voor de Schotse groep Young Fathers tourden ze doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk met onder andere optredens in Londen, Berlijn, Amsterdam en Parijs. Later volgde ook een tour door Australië met Neneh Cherry.

Maar ook solo borrelde er wat bij Charlotte Adigéry. In 2017 bracht ze haar eerste EP uit onder haar eigen naam, geruggesteund door alweer de broertjes Dewaele en hun label DEEWEE. In 2019 volgde de EP Zandoli met de single Parénipat en begin dit jaar ‘Ceci n’est pas un cliché’.  Voorbodes voor die eerste langspeler, genaamd ‘Topical Dancer’, die nu net uit is.

Bolis/Boris

We schrijven wel dat Charlotte het tegenwoordig solo doet, maar dat is eigenlijk niet waar. Ze maakt nu muziek samen met partner in crime Bolis Pupul, het nieuwe album staat dan ook op hun beider namen. Hij is een Belgische producer/songwriter/dj met Chinese roots die met zijn experimentele geluiden elke dansvloer weet op te zwepen. Zijn echte naam is Boris Zeebroek en hij is de zoon van de al even creatieve cartoonist Luc Zeebroek, a.k.a. Kamagurka. Hij boekte eerder al succes met muziekformatie Hong Kong Dong.

Samen met Charlotte maakt hij de muziek, poppy maar met een hoek af, dansbaar maar experimenteel. Hun plaat ‘Topical Dancer’ doet het niet alleen bij ons goed, maar wordt meteen gelauwerd als een uitstekend nieuw Belgisch exportproduct. De Britse en Amerikaanse media zijn enthousiast, dus logischerwijs vertrekken Charlotte en Boris op tour door de hele wereld. De tour werd op 4 april afgetrapt in Bristol en brengt hen de komende maanden onder andere naar London, Glasgow, Amsterdam, Berlijn, Brussel, Parijs, New York, Montreal, Toronto, Chicago, Los Angeles, San Francisco en Seattle. 

Beleef De MIA's vanop de eerste rij! Spot alle artiesten in de exclusieve 'Rode Loper Show' op 30 april om 19u30 op Pickx+ (zender 13). De uitreiking van De MIA's trappen we af om 20u15 op Eén en Pickx+. 

Krijg je niet genoeg van De Mia's? Na de show verwennen we je met een speciale aflevering van de Sector Awards op Pickx+.

Bekijk de aflevering van hun Sector Award voor Videoclip via deze link! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top