Portugal is op z’n hoede voor Noord-Macedonië

Sport | Twee van de drie finales van de Europese barrages worden deze dinsdagavond gespeeld. Welke landen voegen zich nog bij het kransje deelnemers aan het WK in Qatar? Morgenavond op de affiche: Portugal – Noord-Macedonië en Polen – Zweden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Wales van Gareth Bale zal geduld moeten uitoefenen. De Draken zijn gekwalificeerd voor de finale van de Europese barrages, maar weten nog niet wie hun tegenstander wordt. Omwille van de oorlog in Oekraïne werd de wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne verplaatst naar eind juni. Pas daarna zal de finale in poule A plaatsvinden met als inzet een ticket voor het WK in Qatar. De tweede andere kwalificatiefinales vinden morgenavond plaats.

Polen frisser?

Polen moest geen halve finale spelen doordat Rusland geschrapt werd als sanctie voor de inval in Oekraïne. Polen ging dus rechtstreeks door naar de finale. Op Britse bodem oefende Polen al tegen Schotland afgelopen donderdag. Robert Lewandowski keek toe vanop de bank hoe zijn ploeggenoten in de laatste seconden een gelijkspel uit de brand sleepten dankzij Fiorentina-spits Krzysztof Piatek.

Tegelijk speelde Zweden een cruciaal duel op eigen bodem tegen Tsjechië. De Zweden domineerden maar hadden verlengingen nodig om de Tsjechen te verslaan dankzij een doelpunt van Robin Quaison. Deze extra inspanning kan zijn tol eisen in de finale tegen Polen. Zlatan Ibrahimovic, die geschorst was tegen Tsjechië, kan geen 90 minuten meer volmaken maar kan alsnog het verschil maken in het duel tegen de doelpuntenmachine van Bayern München.

Noord-Macedonië wil stunt volbrengen

Op het moment van de loting leek het droomduel Portugal - Italië in de sterren geschreven. De Portugezen respecteerden de logica en wonnen tegen Turkije, in tegenstelling tot de Italianen. Zij maakten één van hun zwaarste ontgoochelingen mee uit hun voetbalgeschiedenis door thuis in extremis de boot in te gaan tegen Noord-Macedonië. De ploeg van Aleksandar Trajkovski heeft in de dying seconds een formidabele stunt gerealiseerd. De ex-middenvelder van Zulte Waregem en KV Mechelen was de held van de natie en zette zijn land prompt op de wereldkaart.

Maar ondanks de stunt is nog niets gewonnen. Noord-Macedonië moet nog een laatste klip omzeilen om koers te kunnen zetten richting Qatar. La Seleção das Quinas is uiteraard de topfavoriet, en is aan zijn status verplicht om die favorietenrol waar te maken. Portugal beschikt over een droomelftal en kan in de finale eindelijk weer rekenen op z’n rots in de branding, Pepe. In Porto hebben de Portugezen alle kaarten in handen om Cristiano Ronaldo z’n laatste WK-deelname te schenken. Of CR7 kan de klus ook op z’n eentje klaren, natuurlijk. Wordt de logica deze keer wel gerespecteerd, of verslikken ook de Portugezen zich in het verraderlijke Noord-Macedonië?

Het programma van de barragematchen op Eleven Sports

Dinsdag 29 maart

Volg de Europese barrages op dinsdag 29 maart vanaf 20u45 op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top