Dit zijn onze voorspellingen en favorieten voor de Oscars 2022

Films |

Op 27 maart vindt de 94e ceremonie van de Academy Awards plaats. De prestigieuze filmprijsuitreiking maakt zich op om haar beroemde Oscarbeeldjes uit te reiken aan de meest opmerkelijke producties en acteurs van het jaar. Proximus Pickx heeft alvast zijn favorieten voor de verschillende categorieën opgelijst en vertelt je ook iets meer over de voorspellingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beste film: ‘CODA’

De Oscars mogen dan het prijzenseizoen afsluiten, andere ceremonies zoals de Golden Globes en de BAFTA’s geven al een indicatie voor de meest opmerkelijke films van het jaar. Dit is het geval met ‘CODA’, dat slechts enkele dagen voor de Oscars door de Producers Guild of America werd bekroond. ‘CODA' is een remake van de Franse film 'La famille Bélier'. Het vertelt het verhaal van Ruby, een jonge tiener die de enige is in een dove familie die geen gehoorproblemen heeft. Ze droomt ervan om zangeres te worden, maar heeft het moeilijk om de steun van haar familie te krijgen. De film is erg ontroerend, zeker als je weet dat de hoofdrollen worden vertolkt door dove acteurs. ‘CODA’ is de favoriet van Proximus Pickx, maar de film van Sean Heder moet het opnemen tegen enkele zwaargewichten, zoals 'Belfast', 'Don't Look Up', 'Dune', 'The Power of the Dog' en 'Licorice Pizza'.

Beste acteur: Will Smith

Het beeldje voor beste acteur zou volgens ons naar Will Smith moeten gaan. De acteur zet een sterke vertolking neer in 'King Richard'. Hij speelt Richard Williams, de vader van tenniswonderen Venus en Serena. Hoewel hij niet echt thuis is in de tennissport, neemt hij het op zich om zijn twee dochters te coachen en is hij vastbesloten om wereldkampioenen van hen te maken. 'King Richard' is een van de meest succesvolle films van het jaar, met de focus op tenniswedstrijden, media-aandacht en vooral het verbluffende acteerwerk van Will Smith. Nadat hij bij de BAFTA al won in dezelfde categorie, zou hij bij de Oscars wel eens kunnen winnen van Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Javier Bardem of Denzel Washington.

Beste actrice: Jessica Chastain

Onze favoriet voor de Oscar voor Beste Actrice is Jessica Chastain voor haar vertolking in 'In the Eyes of Tammy Faye'. De film is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van twee evangelische televisiesterren uit de jaren zeventig: Tammy Faye en haar man Jim Bakker. Toen ze elkaar ontmoetten, waren ze twee studenten die met hun studies stopten om door de Verenigde Staten te gaan reizen. Ze trokken door de VS als predikers voor de christelijke gemeenschappen waarbij ze ook liedjes zongen en een populaire show met poppen voor kinderen presenteerden. De show trok de aandacht van een christelijke tv-zender en het koppel groeide uit tot populaire televangelisten. Jessica Chastain won al een Critics Choice Award voor haar vertolking en haar derde Oscarnominatie zou deze keer wel eens de goede kunnen zijn.

Beste mannelijke bijrol: Troy Kotsur

In de categorie Beste mannelijke bijrol zijn er veel nominaties voor 'Belfast' en 'The Power of the Dog'. Maar onze favorieten staan niet op de affiches van deze twee geweldige films. Wijn zijn fan van 'CODA' en kiezen in deze categorie voor Troy Kotsur. De acteur speelt de pater familias van het dove gezin, een familie die het moeilijk heeft om de dromen van hun dochter om zangeres te worden te begrijpen. De acteur heeft enkele ontroerende scènes met Emilia Jones, in de rol van Ruby, net als François Damiens en Louane in het origineel, 'La famille Bélier'. Deze prijs zou bijzonder symbolisch zijn, aangezien Troy Kotsur een acteur is met gehoorproblemen.

Beste vrouwelijke bijrol: Ariana DeBose

Een andere spraakmakende film dit jaar was 'West Side Story'. Spielbergs film heeft heel wat Oscarnominaties binnengehaald, waaronder Beste film, Beste regisseur en Beste geluid. Maar wij denken dat ‘West Side Story’ vooral zal zegevieren in de categorie Beste bijrol met een nominatie voor Ariana DeBose. Zoals de titel doet vermoeden, is de film een remake van de gelijknamige beroemde musical van Robert Wise. De film vertelt het verhaal van de hevige rivaliteiten tussen straatbendes in het New York van de jaren 1950 en de prille liefdesromance tussen twee jongeren die tot verschillende bendes behoren. Ariana DeBose speelt de rol van Anita en heeft veel lof gekregen voor haar vertolking.

 

Beste animatiefilm: Encanto

Wat de animatiefilm betreft, kiezen we voor Disney's 'Encanto'. Nogal wat critici rekenen de 60ste Disneyfilm tot een van de betere animatiefilms van het huis van de muis. ‘Encanto' volgt de mysterieuze familie Madrigal, een jong getrouwd stel met een baby-drieling dat door een gewapend conflict hun geboortedorp in Colombia moet ontvluchten. Met de hulp van een magische voorouderlijke kaart kan de familie in een encanto leven, een magisch rijk begrensd door hoge bergen. Vijftig jaar later bloeit een nieuw dorp op onder de bescherming van de kaars en de magie van de kaars geeft "geschenken" aan elke Madrigal-nakomeling op vijfjarige leeftijd, die ze gebruiken om de dorpelingen te helpen of te beschermen. Maar Mirabel, 15 jaar inmiddels, had op mysterieuze wijze geen gaven ontvangen. Het scenario wordt versterkt door kleurrijke muziek en sommige liedjes hebben ondertussen, zelfs voor Disney-normen een ongekend succes is. Dit is onder meer het geval met het liedje 'We Don’t Talk about Bruno', waar we nog altijd bij meezingen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top