‘Argo’ op Play6: waarmee is Bryan Cranston tegenwoordig bezig?

Films | Vanavond zendt Play6 het met drie Oscars bekroonde ‘Argo’ uit, een thriller van acteur/regisseur Ben Affleck. Ook John Goodman en Bryan Cranston acteren de pannen van het dak in de waargebeurde film over de bestorming van Iraanse militanten op de Amerikaanse ambassade in Teheran op 4 november 1979. Cranston was naast ‘Argo’ nog in vijf (!) andere bioscoopfilms aan het werk te zien en/of te horen in 2012. Waar is de 66-jarige acteur tegenwoordig zoal mee bezig?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cranston stond anno 2012 op het toppunt van zijn roem dankzij zijn met vier Emmy’s bekroonde hoofdrol van Walter White in de bejubelde misdaadreeks ‘Breaking Bad’. Onder het motto ‘het ijzer smeden als het heet is’ was Cranston datzelfde jaar nog te zien in ‘John Carter’, ‘Red Tails’, ‘Rock of Ages’ en ‘Total Recall’. Hij sprak ook de stem in van de Siberische tijger Vitaly in ‘Madagascar 3: Europe's Most Wanted’.

Tussen de opnames voor ‘Breaking Bad’ door schitterde Cranston ook met een bijrol in ‘Argo’, over de bevrijdingsactie van zes Amerikaanse diplomaten tijdens de gijzelingscrisis in de Amerikaanse ambassade (1979-1981) in Teheran door een CIA-agent. Op de 85ste Oscarceremonie in 2013 won de thriller van Ben Affleck drie Oscars, waaronder de hoofdprijs: die voor beste film.

Drie filmprojecten

Zo’n tien jaar later is Cranston een A-klasse acteur met een indrukwekkende staat van dienst. Hij behoort tot het kransje topacteurs in Hollywood. Anno 2022 is hij met drie verschillende filmprojecten bezig: ‘Asteroid City’, het nieuwe project van regisseur Wes Anderson, de spionagethriller ‘Argylle’ en de waargebeurde komedie ‘Jerry and Marge Go Large’.

Anderson heeft andermaal een indrukwekkende cast weten te verzamelen voor zijn nieuwste film, ‘Asteroid City’. Habitués als Bill Murray, Tilda Swinton en Adrien Brody tekenen present, en ook klasbakken Tom Hanks, Margot Robbie en Scarlett Johansson zijn deel van de enorme cast. Rond de film hangt nog een waas van mysterie, maar wat we wel weten is dat het grootste deel van de opnames al achter de rug is. Die vonden plaats tussen augustus en november vorig jaar in Spanje, waar de crew een westerndecor bouwde.

De Apple TV+-productie ‘Argylle’ heeft naast Cranston dan weer sterren als Henry Cavill, Sam Rockwell, Samuel L. Jackson en Dua Lipa aan boord gehaald. Het wordt de eerste filmrol van de met drie Grammy’s bekroonde Britse popzangeres. De plot draait rond een behendige spion die lijdt aan geheugenverlies en wijsgemaakt wordt dat hij een succesvolle auteur is, gespecialiseerd in spionageboeken.

‘Jerry and Marge Go Large’ tot slot is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jerry en Marge Selbee, die dankzij een wiskundige maas in het net de loterij van Massachusetts winnen en dat geld gebruiken om hun dorp nieuw leven in te blazen. Regisseur is David Frankel (‘The Devil Wears Prada’ en ‘Marley and Me’). Cranston kruipt in de huid van Jerry Selbee. De opnames begonnen in juli 2021 in Georgia. Onder anderen Rainn Wilson (Dwight Schrute in ‘The Office’) is deel van de cast.

Bekijk ‘Argo’ vanavond om 22u30 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top