Rampjaar voor Bruce Willis resulteert in speciale categorie bij de Razzie Awards

Films |

2021 was een druk jaar voor Bruce Willis, die te zien was in maar liefst acht producties. Helaas voor hem met wel heel wisselend succes. De jury van de Razzie Awards -de parodiërende versie van de Oscars- zag zich zelfs genoodzaakt een nieuwe categorie op te richten speciaal voor de voormalige actieheld. Pijnlijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Free Willy!’ roepen veel fans overal ter wereld al jaren hun vurigste wens uit. En het gaat dan niet over de beroemde orka uit de gelijknamige film, maar over een van de succesvolste acteurs van de voorbije decennia: Bruce Willis. Verlos hem uit zijn lijden. De jury van de Razzie Awards staat bekend om haar schertsende commentaren en prijsuitreikingen. Niet zelden met Nicolas Cage als mikpunt, de voorbije jaren een vaste klant in de categorie ‘Slechtste acteur’. Maar kijk, Cage zit toevallig eens in een goede film, wat maakt dat de jury op zoek moest naar een ander "boegbeeld". En dat is dus Bruce Willis geworden. Zonder enige concurrentie zelfs. Acht films blikte hij vorig jaar in, het werden acht complete flops.

Geen kans op bioscoopsucces

We besparen je de samenvattingen van die acht films, maar de titels willen we je niet onthouden. Het gaat om: ‘Cosmic Sin’, ‘Midnight in the Switchgrass’, ‘Out of Death’, ‘Killing Field’, ‘Apex’, ‘Deadlock’, ‘Fortress’ en ‘American Siege’. De meeste van die films zijn niet eens in de bioscoopzalen verschenen en gingen meteen richting Video-on-Demand of DVD.

Ook in 2021 werd Bruce Willis al eens met drie films genomineerd als ‘Slechtste acteur in een bijrol’. Het erge is: als je zijn planning voor 2022 bekijkt en ziet dat hij weer tien producties op stapel heeft staan het komende jaar -de meeste ook weer actieprenten-, dan is de kans zeer groot dat de speciale categorie ‘Bruce Willis’ weer alle aandacht zal krijgen in 2023. Je zou er bijna bij vergeten dat de Amerikaanse bonk ooit een gevierd en gewaardeerd acteur was. De hoofdrol in tal van cultfilms.

Gelukkig zal Bruce Willis, ondanks zijn olympische vorm, toch wat weerwerk krijgen in de strijd om de spotlights bij de Razzies. Zo sleepte ‘Diana, the musical’ ook liefst negen nominaties in de wacht. Het betreft een Broadway-adaptatie en Netflix-productie over het leven van de betreurde Britse prinses. Voor de bronzen medaille tippen we op ‘Karen’, dat vijf nominaties kreeg. Een film die inspiratie haalt uit stereotiepe ontwikkelingen op het internet, bijvoorbeeld het gebruik van memes waarbij vrouwen steevast als bemoeizuchtige wezens worden afgebeeld, waarin systematisch racisme verwerkt zit en we elkaar constant de les spellen vanuit een moreel superieur gevoel.

En tenslotte is er nog een plekje voor ‘Space Jam: A New Legacy’. De langverwachte opvolger van de cultfilm met Michael Jordan uit 1996. De sequel krijgt nu vier Razzie-nominaties, waaronder die van ‘Slechtste acteur’ voor NBA-vedette LeBron James, voor de camera even expressief als een natte dweil. Morgenochtend weten we wie de grote laureaten worden op de Razzies 2022. Naast Bruce Willis uiteraard.

De Bruce Willis-films 'Red' en 'Red 2' zijn te bekijken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top