Deze filmsterren begonnen hun carrière in het theater

Films | Vandaag vieren we Wereldtheaterdag! Daarom neemt Proximus Pickx een kijkje bij filmsterren die hun carrière startten op de planken. Dit zijn er een paar. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kit Harington

'Game of Thrones'-ster Kit Harington had eigenlijk nog maar weinig ervaring voor hij bekend werd. Nadat hij was afgestudeerd aan een vooraanstaande Londense theaterschool, bewees hij zich in 2008 in het toneelstuk 'War Horse'. Twee jaar later werd hij gecast als Jon Snow op televisie. Hij was toen nog compleet onbekend in de wereld van films en series, maar kreeg al snel kritische en internationale erkenning met het personage dat hij van 2011 tot 2019 speelde. In 2018 speelde hij zijn eerste grote filmrol in Xavier Dolans 'The Death and Life of John F. Donovan'

Gaten Matarazzo

Gaten Matarazzo is nog jong, maar wel bekend over de hele wereld. Hij werd beroemd door zijn rol als de schattige, ondeugende Dustin in 'Stranger Things'. Maar eigenlijk zette hij zijn eerste passen in de showbizz in het Broadway-theater. Gaten vertolkte in 2014 namelijk het personage van Gavroche in het toneelstuk 'Les Misérables'. De acteur is uniek omdat hij cleidocraniale dysplasie heeft, een zeldzame aandoening die de kaak vervormt en een vertraagde botvorming veroorzaakt. Maar dat houdt hem niet tegen om de pannen van het dak te acteren. 

Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kristen Bell

Van 'Veronica Mars' over 'Gossip Girl' tot 'Forgetting Sarah Marshall': de Amerikaanse actrice Kristen Bell heeft de ene rol na de andere gespeeld in series en films. Ze kreeg de smaak van het acteren al te pakken op erg jonge leeftijd. Op de lagere school speelde ze namelijk haar eerste rol in de musical 'The Wizard of Oz' en op 11-jarige leeftijd had ze haar eerste castingsessie.

Ontdek Kristen Bell in ondere andere 'Bad Moms', 'The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window' en 'The Good Place' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ncuti Gatwa

Ncuti Gatwa is het meest bekend van zijn rol als Eric in 'Sex Education', de immer enthousiaste en openlijk homoseksuele beste vriend van het hoofdpersonage Otis. Hij had aanvankelijk ook een carrière in het theater voor ogen en studeerde aan het Conservatorium van Glasgow. Hij speelde verschillende personages zoals Sammy Davis Jr in 'The Rat Pack Live', Dr Faustus in 'Faustus 86', Mercutio in 'Romeo & Juliet' of Demetrius in 'A Midsummer Night's Dream'. Daarna werd hij in 2018 gecast voor zijn rol in 'Sex Education' naast Asa Butterfield en Gillian Anderson.

Ontdek ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Lea Michele

Lea Michele is vooral bekend van haar rol als Rachel Berry, de zeer getalenteerde maar licht irritante zangeres in de tv-serie 'Glee'. Dat Michele kan zingen staat dus buiten kijf en dat is ook een talent dat ze al vroeg ontdekte. De actrice maakte namelijk haar Broadway-debuut toen ze slechts acht jaar oud was in de rol van de Cosette in 'Les Misérables'. In 2008 ontdekte Ryan Murphy haar op Broadway en castte haar in de high school sitcom 'Glee'.

Ontdek ‘Glee’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Cillian Murphy

De meesten kennen Cillian Murphy als Thomas Shelby in het succesvolle 'Peaky Blinders'. Maar de acteur had voor hij de rol van deze mysterieuze man aannam ook nog een heleboel andere jobs en passies, waaronder het theater. In 2011 won Murphy zelfs de Irish Times Theatre Award voor Beste Acteur en de Drama Desk Award voor Outstanding Solo Performance voor het eenmansstuk 'Misterman'. Volgens acteur Jan Bijvoet maakt Murphy's theaterervaring zijn spel op het grote en kleine scherm alleen maar beter: "Cillian Murphy is ook gepokt en gemazeld in het theater en dat voel je op de set."

Ontdek ‘Peaky Blinders’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top