24 nieuwe gasten op de sofa van ‘Saartje’

Films | Na twee seizoenen vol ongedwongen gesprekken met met bekende Vlamingen is Saartje Vandendriesschie vanaf 21 april weer terug op Pickx+ voor het derde seizoen van ‘Saartje’. Opnieuw staan 24 gasten klaar om al dan niet in te pikken op de trefwoorden die het programma hen voorschotelt. Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het format van ‘Saartje’ bleef ongewijzigd. Twee BV’s worden uitgenodigd om op de sofa plaats te nemen voor een gezellig en ongedwongen gesprek met gastvrouw Saartje Vandendriessche. Soms kennen ze elkaar al, soms nog helemaal niet, en soms leren ze in de loop van het gesprek dat ze veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht. De richting van het gesprek wordt deels bepaald door trefwoorden die af en toe op de gasten worden losgelaten en waar ze kunnen over uitweiden als ze dat willen. Saartje gaat af op haar buikgevoel, want ook zij weet nog niet welke trefwoorden ze zullen krijgen.

De makers hebben bij het inrichten van die studio trouwens gedacht aan het milieu. Sinds het tweede seizoen zit de opnamestudio in Tour & Taxis in een groener, milieuvriendelijker jasje. Alle meubels die er staan, van het tapijt tot de lampen, komen uit de Kringloopwinkel. Proximus wil namelijk bijdragen aan een groene en duurzame digitale samenleving

Grootheden

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt op 21 april met twee BV’s die al alle kanten van de entertainmentbusiness hebben gezien. Actrice, schrijfster, zangeres en comedienne Els de Schepper neemt plaats naast regisseur en quizmaster Erik Van Looy voor een aflevering waarin je gegarandeerd nog iets bijleert over wat er achter de schermen gebeurt. In de tweede aflevering zakken twee grootheden uit televisieland af naar de studio. Presentatrice en ’Start to Run’-bezieler Evy Gruyaert heeft onlangs haar hart gelucht over haar gezondheidsproblemen en presentator Luc Appermont is na ruim 50 jaar carrière nog steeds het schoolvoorbeeld van een klassieke quizmaster.

In de derde aflevering krijgen we twee gasten die op het eerste gezicht schijnbaar weinig met elkaar gemeen hebben. Petra de Sutter (Groen) is de eerste transgender minister van Europa terwijl Evi Hanssen zowel in eigen land als bij onze noorderburen furore maakt op tv en radio. Hetzelfde kunnen we zeggen over de gaste van aflevering vier: intensivist en Slimste Mens ter Wereld Geert Meyfroidt en komiek en presentator Sven De Leijer.

In aflevering vijf krijgt Saartje met Thomas Vanderveken en Guga Baúl twee televisiemakers over de vloer en in aflevering zes twee creatieve vrouwen met actrice en zangeres Tinne Oltmans en zangeres Celien Hermans. Na Tinne komt in de zevende aflevering nog iemand langs die we kennen uit ‘Ghost Rockers’, want dan is het aan Marie Verhulst om haar hart te luchten. Ze wordt vergezeld door stand-upcomedienne en actrice Serine Ayari.

Reünie

In aflevering acht hebben beide gasten dezelfde familienaam, maar toch lijken hun werelden ver uit elkaar te liggen. Belgische basketballegende Ann Wauters werkt tegenwordig als assistent-coach bij WNBA-ploeg Chicago terwijl Koen Wauters nog steeds het schermgezicht bij uitstek is van VTM. Aflevering negen heeft dan weer twee sterke vrouwen in petto: radiomaakster bij Joe en columniste bij Billie en Goed Gevoel Anke Buckinx en auteur Lize Spit, die met haar debuutroman ‘Het Smelt’ meermaals in de prijzen viel.

In de tiende aflevering komen weer twee gasten langs wiens werelden ver van elkaar liggen: een derde van De Romeo’s Chris Van Tongelen en antiekhandelaar Bie Baert. De elfde staat daar dan weer lijnrecht tegenover, want daarin krijgen we een reünie van kindershow ‘Schuif Af’. Ingeborg Sergeant gaat aan de praat met Christophe Stienlet, Bartje himself! De laatste aflevering van het seizoen schotelt ons opnieuw twee vrouwen voor aan de top van hun vakgebied: auteur van romans, reisverhalen en essays Kristien Hemmerechts en moleculair bioloog, wetenschapswatcher en organisator van wetenschapsfestival 'Sound of Science' Hetty Helsmoortel.

Het derde seizoen van ‘Saartje’ is vanaf 21 april beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top