Internationale kleppers en toppers van eigen bodem: nieuw deze maand op Streamz

Series | De catalogus van de Vlaamse streamingdienst Streamz blijft maar groeien, en ook in april vallen er weer nieuwe titels te ontdekken. Om je keuzestress te helpen verlichten, geeft Proximus Pickx een overzicht van enkele van de grootste releases van de maand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Halo

Sinds Master Chief in 2001 werd geïntroduceerd in de videogame ‘Halo: Combat Evolved’, is hij een icoon van het first person shootergenre. De supersoldaat vecht in een interplanetaire oorlog tegen de Covenant, een aliantie van buitenaardse wezens. De games zorgden voor een revolutie in de wereld van de gameconsoles en staat bekend als een system seller voor de Xbox, het spel dat die console op de kaart zette.

En die succesreeks is nu omgevormd tot een sciencefictionserie. ‘Halo’ speelt zich af tijdens de 26 eeuwen durende oorlog tussen de mensheid en Covenant. De hoofdrol van Master Chief Petty Officer John-117 ging naar Pablo Schreiber (‘The Wire’), bijgestaan door digitale assistent Cortana (Jen Taylor herneemt haar gesproken rol uit de games). De actie wordt afgewisseld door de persoonlijke verhalen van de supersoldaten. Producer Kiki Wolfkill vertelde over de serie dat die niet per se het verhaal van de games zal volgen, zodat beide verhaallijnen geoptimaliseerd kunnen blijven voor hun eigen medium.

Ontdek het 'Halo' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.


Doe Zo Voort

Komiek Lukas Lelie, bekend als winnaar van Humo’s Comedy Cup, sketchschrijver in ‘De Ideale Wereld’ en koekenspecialist in ‘Standaard Koekhandel’ heeft zijn eerste Streamz original gemaakt: de achtdelige serie ‘Doe Zo Voort’. Daarin speelt hij de leraar van een klas in het tweede leerjaar. De ouders die over de vloer komen tijdens het oudercontact maken het hem niet bepaald makkelijk.

De serie is een ware paradetocht van bekende Vlaamse komieken en sketchacteurs. Zo zien we naast Lelie als de leerkracht ook acteurs Bart Hollanders, Ikram Aoulad, Iwein Segers, Jennifer Heylen, Dominique van Malder, Ella Leyers, Wannes Cappelle, Sarah Vandeursen, Bruno Vanden Broecke, Salahdine Ibnou Kameci, Bert Janssens, Bart Van Peer… Elk krijgen ze hun moment om te schitteren als overbezorgde, onverschillige, agressieve of overanalyserende ouders.

Ontdek 'Doe Zo Voort' vanaf 1 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

De Jaren 80 waren hoogdagen voor de NBA. De periode wordt door fans van Los Angeles Lakers ook wel eens “Showtime” genoemd, want de speelstijl van de prominente ploeg kon toen alleen maar omschreven worden als spectaculair en agressief. Drijfveren van die offensieve stijl waren passer Magic Johnson en puntenpakker Kareem Abdul-Jabbar, nog steeds een van de sterkste en meest besproken duo’s die ooit op het Amerikaanse parket heeft gestaan. Die legendarische samenwerking en de persoonlijke levens van de spelers en hun coaches staan centraal in de reeks ‘Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty’, een dramareeks die zowel bij sportfanaten als bij leken erg goed scoort.

Het waargebeurde verhaal van de Lakers in de vroege jaren 80 is mee gecreëerd door Max Borenstein, een van de schrijvers achter ‘Godzilla’, ‘Kong: Skull Island’ en ‘Godzilla: King of the Monsters’. In de cast treffen we namen als John C. Reilly als teameigenaar Jerry Buss, Quincy Isiah als Magic Johnson, Solomon Hughes als Kareem Abdul-Jabbar. Met terugkerende rollen voor Adrien Brody, Sally Field, Jason Segel, Michael Chiklis, Gillian Jacobs en een schare andere bekende gezichten.

Ontdek 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.


Hidden Assets

De Iers-Belgische politieserie ‘Hidden Assets’ is een ideaal voorbeeld van hoe twee landen die bekend staan om sterke fictie de handen in elkaar kunnen slaan. De afleveringen zijn zowel in Ierland als in Antwerpen – meer bepaald aan het MAS, bij het Havenhuis, in de luchthaven en in hotel U – gedraaid en de rollen op het scherm en achter de schermen werden verdeeld tussen Belgen en Ieren. Centraal staat het politieduo Emer Berry en Christian De Jong, vertolkt door de Ierse Angeline Ball (‘ Deadly Cuts’) en onze eigen Wouter Hendrickx (‘Cordon’, ‘De helaasheid der dingen’).

Het verhaal wordt in gang getrapt van een diamantroof in Limerick, een aangespoeld lijk in Antwerpen en een terroristische aanslag. Hoe en waarom die gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn, en vooral wie erachter zit, is het centrale mysterie.

Ontdek 'Hidden Assets' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Billions (seizoen 6)

Deze thriller speelt zich af in de financiële high society van New York en Connecticut, waar openbaar aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti) probeert om fondsenmanager Bobby Axelrod (Damian Lewis) aan de muur te nagelen. Die wordt namelijk steeds rijker en machtiger door processen die het daglicht niet mogen zijn. De plotlijnen zijn losjes gebaseerd op echte onderzoeken naar en processen van grote namen in de financiële wereld. Denk echter niet dat het alleen over cijfers en spreadsheets gaat, want ‘Billions’ is in de eerste plaats een razend spannende machtsstrijd op het scherpst van de snee tussen Rhoades en Axelrod.

Tot en met het vijfde seizoen tenminste, want vanaf het zesde seizoen krijgt Rhoades met een nieuw doelwit te kampen: de gewiekste zakenman en quasi-filantropist Michael Prince. Damian Lewis maakt plaats in de cast voor Corey Stoll.

Ontdek het zesde seizoen van 'Billions' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

True Crime Belgium

True Crime Belgium’ schotelt je zestien weken na elkaar een nieuwe case voor. De meest spraakmakende misdaadverhalen van eigen bodem worden tot op het bot gefileerd en onderzocht op een manier die je op het puntje van je stoel zal houden. In de eerste afleveringen bogen de programmamakers zich al over de zaak Osman Calli, de brutale overval op Kelly Hesters en de zaak Werbrouck-Eyletten.

De volgende drie afleveringen beloven je weer rillingen op je rug te geven. Zo zoomt ‘True Crime Belgium’ nu in op de dodelijke raid van RAW13, de zogenaamde Schellebellemoord, waarbij pater familias Prosper Van der Borght opdracht gaf om zijn zoon Eddy te vermoorden en de veelbesproken moord op politie-inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen.

Ontdek de nieuwe afleveringen van 'True Crime Belgium' vanaf 6 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

The Flight Attendant (seizoen 2)

Kaley Cuoco (‘The Big Bang Theory’) bewees met ‘The Flight Attendant’ dat ze uit het juiste hout gesneden is om een suspensserie op haar schouders te dragen. De respons op de nieuwe serie van HBO was erg positief en dus bestelde de zender meteen na de finale een tweede seizoen. Daarmee hopen de makers nog meer potten te breken.

In het eerste seizoen speelt Cuoco de rol van de alcoholverslaafde stewardess Cassie, die na de moord op een onenightstand betrokken raakt in een spionageplot. In het tweede seizoen probeert Cassie sober te blijven en betere levenskeuzes te maken, maar dat weerhoudt haar er niet van om toch in een nieuw avontuur te belanden. Ze probeert haar leven op de rails te krijgen, maar dat blijkt moeilijker te zijn dan ze had gedacht.

Ontdek het tweede seizoen van 'The Flight Attendant' vanaf 22 april op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top