Fresh Screens presenteert Adèle Exarchopoulos' nieuwste film: 'Rien à foutre'

Films | Op Pickx+ werpt 'Fresh Screens' elke week een blik op het laatste filmnieuws. Trek in deze nieuwe aflevering achter de schermen van Adèle Exarchopoulos' nieuwste film, 'Rien à foutre'. Hier is alles wat je moet weten over de nieuwe prent. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film volgt Cassandra, een 26-jarige stewardess die werkt voor een low-cost luchtvaartmaatschappij. Haar dagen zitten vol met vluchten, waardoor ze een onsamenhangend leven leidt zonder vrienden of vooruitzichten. Niet echt een ideale situatie dus voor Cassandra, die ook nog eens de gewoonte heeft om te feesten tot in de vroege uurtjes. Uiteindelijk verliest ze haar baan en wordt ze gedwongen Lanzarote te verlaten en terug te keren naar België, naar een familie met wie ze niet kan opschieten. 

Adèle Exarchopoulos ('La Vie d'Adèle') speelt de rol van de losbandige en gecompliceerde Cassandra. In 'Fresh Screens' vertelt ze waarom het personage haar meteen aansprak. "Ik denk dat ik, net als iedereen, een beetje een fantasie had over stewardessen die de hele wereld rondtrekken. Het is natuurlijk wel een andere realiteit in een low-cost luchtvaartmaatschappij waar je op het randje van uitbuiting zit. Als je vier vluchten per dag hebt, heb je namelijk niet veel controle meer over het leven op de grond." 


Bijna een documentaire

De actrice vertelt ook hoe waarheidsgetrouw de film is. De stewards op het scherm zijn namelijk ook stewards in het echte leven! "Ik werd ondergedompeld in echte omstandigheden", legt Adele uit. "Alles is heel meeslepend in deze film, het voelt bijna aan als een documentaire. Die keuze werd bewust gemaakt door de regisseurs, Emmanuel Marre en Julie Lecoustre, die 'voorstander waren van realisme'."

Emmanuel Marre zegt dat het idee voor de film bij hem opkwam tijdens een vliegreis van Charleroi naar Barcelona. Een overboeking betekende dat hij heel dicht bij de stewardessen zat en een van hen leek een belangrijk moment in haar leven door te maken. De regisseur vertelt ons dat ze tijdens het opstijgen maar een paar minuten had om haar emoties ook echt toe te laten.

'Rien à foutre' werd voor het eerst voorgesteld op het Filmfestival van Cannes. Het was heel speciaal voor de filmploeg om hun werk eindelijk op het grote scherm te kunnen zien. Julie Lecoustre zegt dat een groot deel van de cast aanwezig was en dat velen van hen een deel van hun leven in de film hadden herkend. "Het idee dat we zo'n waarheidsgetrouw verhaal kunnen brengen, is zeer emotioneel", zegt de regisseur.

De cast heeft ook een klein Belgisch tintje dankzij de aanwezigheid van Mara Taquin, een lokale actrice uit de serie 'Fils de'

Ontdek 'Fresh Screens’ op donderdag om 19u op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263. Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top