De perfecte kijktips voor St. Patrick's Day

Films | Deze donderdag vieren de Ieren feest want het is weer tijd voor St. Patrick's Day! Tijdens dit christelijke festival kleedt iedereen zich in het groen om hun Ierse beschermheilige te eren. Voor de gelegenheid heeft Proximus Pickx de beste Ierse films en series uitgezocht die je meteen in de sfeer zullen brengen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Belfast

'Belfast' vertelt het verhaal van de gelijknamige Noord-Ierse stad en meer bepaald van de burgeroorlog die er in de jaren zestig woedde. De plot draait om een 9-jarige jongen, Buddy, die volwassen moet worden in een wereld die op zijn kop is gezet. 

Dit drama is zo vaak in het nieuws geweest omdat het gebaseerd is op niet één, maar twee waargebeurde verhalen: dat van de stad en van de regisseur, Kenneth Branagh. De filmmaker is een inwoner van Belfast en zijn levensverhaal leunt zeer dicht aan tegen dat van Buddy. Branagh put dus uit zijn herinneringen om, door kinderlijke ogen, het pijnlijke lot van zijn geboortestad te vertellen. 

The Fall

Deze in Ierland gefilmde misdaadserie is gebaseerd op het leven van een beruchte seriemoordenaar: Dennis Rader. Hij kreeg de bijnaam 'BTK killer' (Bind, Torture, Kill). Maar hij was veel minder aantrekkelijk dan de acteur, Jamie Dornan ('50 Shades of Grey') die hem op het scherm vertolkt. Tegenover hem staat detective Stella Gibson (Gillian Anderson) die vastbesloten is om een einde te maken aan zijn gruweldaden. De door de BBC geproduceerde serie was een groot succes toen hij in 2013 van start ging. Het volgt de moorden die Rader tussen 1974 en 1991 heeft gepleegd.

Ontdek ‘The Fall' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Derry Girls

In het Ierland van de jaren negentig staat het dagelijks leven van een stadje in het noorden, Derry, onder Engelse repressie. Midden in het Noord-Ierse conflict zijn vier jonge meisjes Erin, Michelle, Clare en Orla normale tieners. Tussen hilarische situaties met droge humor door, beschrijft deze serie een conflict dat dit land al bijna dertig jaar teistert. Aan de hand van deze jonge meisjes vertelt regisseur Lisa McGee het verhaal van haar eigen jeugd in een conflictgebied dat geteisterd wordt door militairen, checkpoints, uitgaansverboden, vervolgde katholieken en verstoten protestanten.

Brooklyn

'Brooklyn' is een drama uit 2015, geregisseerd door John Crowley en gebaseerd op de gelijknamige roman van Colm Tóibín. De film, met Saoirse Ronan in de hoofdrol, werd lovend ontvangen. Ronans optreden leverde haar verschillende nominaties voor Beste Actrice op, waaronder bij de BAFTA's, Critics' Choice Awards, Golden Globes en Screen Actors Guild Awards. 'Brooklyn' werd ook genomineerd voor drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice voor Ronan en Beste Aangepaste Scenario, en won de BAFTA Award voor Beste Britse Film.

Het verhaal neemt je mee in het leven van de Ierse immigrante Eilis Lace (Saoirse Ronan). Zoals velen, droomde Eilis van het mooie Amerika. Daarom besloot ze Ierland en het comfort van haar moeders huis in te ruilen voor de bruisende stad New York. Ze is eerst nostalgisch, maar raakt dat gevoel snel kwijt als ze smoorverliefd wordt. Helaas loert haar verleden op de achtergrond en moet Eilis al snel kiezen tussen haar twee landen en de levens die daaraan verbonden zijn.

In the Name of the Father

'In the Name of the Father' vertelt het waargebeurde verhaal van Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis), een jongeman uit Belfast die, samen met familieleden en vrienden, ten onrechte werd veroordeeld voor het opblazen van twee pubs in de buitenwijken van Londen. Laat je meenemen in de relatie van een vader en zoon die strijden voor gerechtigheid.

Ter voorbereiding van zijn meesterlijke rol in 'In the Name of the Father', vroeg Daniel Day Lewis om realistische verhoorsessies.De filmploeg moest hem beledigen en emmers water in zijn gezicht gooien. De film werd genomineerd voor zeven Academy Awards in 1994.

‘In the Name of the Father’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top