Met ‘Hidden Assets’ lanceert Streamz een nieuwe politiethriller

Films | Vanaf 16 maart kan je op de streamingsdienst Streamz kijken naar de politiethriller ‘Hidden Assets’. In die zesdelige reeks met onder meer Wouter Hendrickx in de hoofdrol komen thema’s als macht, hebzucht en de gevolgen ervan op families aan bod. Heel wat Belgen werkten zowel voor als achter de schermen mee aan deze productie, waardoor we hem erg graag aan je voorstellen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het publiek kon de reeks eerder al bewonderen op zenders in Ierland, maar nu wordt de serie ook voor het Vlaamse publiek gelanceerd. Dat ‘Hidden Assets’ aanvankelijk over het Kanaal werd uitgezonden is niet verrassend, want de serie is een coproductie tussen een Iers en een Belgisch productiebedrijf in opdracht van de Ierse nationale televisie. Het verhaal van de reeks gaat over het onderzoek naar een moord en een aanslag. Daarvoor werken de Ierse en Antwerpse politie samen om een misdaadnetwerk op te rollen en daarbij komen vooral heel wat familiebanden en machtshebbers onder druk te staan.

Opgenomen in Antwerpen

Hoewel de reeks onder meer focust op Ierland, zullen Vlaamse kijkers ook heel wat Belgische aspecten herkennen. Zo was Antwerpen in totaal achttien dagen het decor voor de opnames van ‘Hidden Assets’. Er werd gefilmd aan het MAS en ook aan de Lefebvrebrug met het Havenhuis op de achtergrond. Bovendien ging de cameraploeg ook langs bij verschillende hotels en werd zelfs de Antwerpse luchthaven in de reeks opgenomen. 

Volgens Het Laatste Nieuws werd er ook gefilmd in hotel ‘U’. Dat is het hotel van presentator Hans Otten. In de ruimtes van dat hotel werd onder andere een nachtscène gedraaid. Omdat die scène overdag moest worden ingeblikt, werden alle ramen van het gebouw zorgvuldig afgeschermd. Niemand mag namelijk een spleetje zon door de ramen tijdens een van de scènes zien!

Belg en Ierse in hoofdrol

Ook in de cast vinden we die samenwerking tussen Ierland en België terug. De hoofdrollen worden vertolkt door de Ierse Angeline Ball en de Vlaming Wouter Hendrickx. Ball is bij het grote publiek bekend om haar rol in de komedie ‘Deadly Cuts’. Ook daarin speelt ze de hoofdrol als Michelle, eigenares van een kapsalon genaamd ‘Deadly Cuts’. Haar bedrijf loopt gevaar en ook financieel krijgt Michelle het lastig, maar een kapperswedstrijd moet soelaas bieden. Angeline Ball kreeg veel lof voor haar rol in die film en ook in ‘Hidden Assets’ komt ze sterk voor de dag. 

Ze krijgt in het verhaal het gezelschap van Wouter Hendrickx. Hij speelde eerder mee in reeksen als ‘Amigo’s’, ‘Storm Lara’ en ‘Undercover’. Bovendien maakte hij al zijn opwachting in films als ‘De helaasheid der dingen', 'Niet Schieten' en 'De Laatste Dagen'. Voor zijn rol in 'De helaasheid der dingen' werd hij bovendien bekroond op de Ensors met de prijs van Beste acteur in een bijrol

Naast de algemene cast werkten ook veel Belgen achter de schermen mee aan ‘Hidden Assets’. Kadir Ferati Balci, eveneens bekend van ‘Storm Lara’, mocht aan de slag als regisseur terwijl Diego Dezuttere ('Bittersweet Sixteen') en Dries Delputte ('Déjà Vu') meewerkten als director of photography. 

Ontdek 'Hidden Assets' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top