Met deze films geniet je optimaal van het eerste voorjaarsweekend

Films | Een frisse ochtendbries en een prachtig zonnetje, dat is wat de weerberichten voor dit weekend voorspellen. Wil je na een leuke wandeling of mooie fietstocht even uitblazen in de zetel voor televisie? Proximus Pickx helpt je alvast met een handig overzicht van de leukste films die je dit weekend kan bekijken!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: 'U-571'

Op VTM3 kan je vrijdagavond omstreeks 20u35 kijken naar het oorlogsdrama ‘U571’. In die film met onder meer Matthew McConaughey stuurt een Duitse duikboot een SOS-signaal uit. De Amerikanen die het signaal ontvangen, willen de nazi’s een loer draaien. Luitenant-commandant Mike Dahlgren (gespeeld door Bill Paxton) geeft de opdracht aan zijn geallieerden om zich te verkleden als Duitsers. Terwijl de verklede militairen bij de Duitse onderzeeër aan boord gaan, trachten ze een codeermachine in handen te krijgen. Op die manier hoopt het Amerikaanse leger de geheime boodschappen van de Duitsers te kunnen ontcijferen. 

Bekijk ‘U-571’ op vrijdag 4 maart om ‘20u35’ op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

‘The Electrical Life of Louis Wain’

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een excentrieke tekenaar. De tekeningen van Louis Wain zijn geïnspireerd op zijn liefde voor katten, hoewel hij die dieren wel menselijke activiteiten laat doen. Terwijl Wain kampt met psychologische aandoeningen maken de tekeningen ons duidelijk dat de kunstenaar een ongelofelijke troost vond bij zijn huisdier. De tekeningen vormen als het ware een verslag van de steeds slechtere mentale gezondheid van Wain. In een tijd waarin mentale gezondheid steeds belangrijker wordt, vormt deze film een goede leidraad. Het verhaal neemt ons mee in het hoofd van iemand die het moeilijk heeft, en dat leidt tot soms opvallende ontdekkingen.

‘The Electrical Life of Louis Wain’ is nu te zien in de bioscoop en is vanaf 19 januari beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zaterdag: 'Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl'

Fans van een echte blockbuster kunnen zaterdag afstemmen op VTM om te kijken naar ‘The Curse of the Black Pearl’ uit de ‘Pirates Of The Caribbean’-franchise. De eerste film van deze saga gaat over The Black Pearl, het schip van kapitein Jack Sparrow (gespeeld door Johnny Depp). Kapitein Barbossa heeft het schip gekaapt en valt daarmee de stad Port Royal aan. Nadien neemt hij de dochter van de gouverneur, Elizabeth, gevangen en mee op het schip. Op die manier hoopt hij een oude vloek die op hem en zijn bemanning rust, te verbreken. Will Turner, een derde man in het verhaal, is smoorverliefd op Elizabeth en vraagt Jack om hulp. 

Bekijk ‘Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl’ op zaterdag 5 maart om ‘21u45’ op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

'Formula 1: Drive to Survive'

Vanaf 11 maart kan je op Netflix kijken naar het nieuwste seizoen van ‘Formula 1: Drive to Survive’. Daarin ontdekken we de fantastische en razendspannende eindstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Heel wat fans van Formule 1 wachten watertandend op de release van het nieuwe seizoen. Maar voor de nieuwe serie gelanceerd wordt, kan je het voorafgaande seizoen nog bekijken op Netflix. Zo ben je helemaal mee met wat er net voor het vierde seizoen gebeurde. In het derde seizoen van de succesvolle reeks lag de focus vooral op de gevolgen van de coronapandemie. Ook de ontevredenheid van Daniel Ricciardo bij Renault en de pogingen van Pierre Gasly om bij Red Bull opnieuw in het stoeltje plaats te nemen, komen uitgebreid aan bod. De trailer van het nieuwe seizoen werd al gelanceerd en kan je hieronder bekijken. 

Ontdek het derde seizoen van ‘Formula 1: Drive to Survive’ nu op Netflix. Het vierde seizoen wordt vanaf 11 maart gelanceerd op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'Zondag: Rush Hour 3'

Na de spannende films van vrijdag en zaterdag kan je op Play6 zondagavond genieten van de Amerikaanse komedie ‘Rush Hour 3’. Het grappige duo Lee en Carter vliegt in die film naar Parijs om de dochter van een Chinese ambassadeur te beschermen. Die ambassadeur werd vermoord door de Chinese maffia en Lee en Carter moeten vermijden dat Soo Yung hetzelfde te wachten staat.

Bekijk ‘Rush Hour 3’ op zondag 6 maart om ‘19u55’ op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top