‘Duyster’: in de voetsporen van ‘The Blair Witch Project’

Films |

Met ‘Duyster’ treden regisseurs Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir in de voetsporen van ‘The Blair Witch Project’ en blikten ze de eerste Vlaamse found footage-film in. Proximus co-produceerde de angstaanjagende film, die je vanaf nu kan bekijken in de Proximus VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net voor de eeuwwisseling werd de filmwereld opgeschrikt door een horrorfilm die kijkers maar moeilijk kunnen vergeten: ‘The Blair Witch Project’. De film was vooral angstaanjagend omdat er gewerkt met de found footage-techniek. Found footage is een subgenre waarin het geheel of een substantieel deel van het werk wordt gepresenteerd als ontdekte film- of video-opnamen. Je ziet dus wat er gebeurd door de ogen van de betrokken personages.

België is niet de grootste speler op de markt wanneer het op horror aankomt, maar met films als ‘Yummy’, ‘Welp’ en ‘Forgotten Scares’ doen we het toch best goed. ‘Duyster’ is sinds het najaar van 2021 een nieuwe aanwinst voor het genre en treedt door de filmtechnieken in de voetsporen van ‘The Blair Witch Project’.

Stadsbeul van Antwerpen

In ‘Duyster’ maken Nora, Bas en Milan een documentaire over de vroegere stadsbeul van Antwerpen: Johannes Duyster. Hoe dieper ze graven in het verleden van de meedogenloze beul, hoe meer vreemde gebeurtenissen ze ontdekken. En hoe meer ze merken dat rondom hen ook onverklaarbare dingen gebeuren. De beelden die we in de film te zien krijgen, zijn die beelden die de scholieren maakten voor hun documentaire.

De cast bestaat uit zowel grote namen als Stefaan Degand, Sven De Ridder en Pascal Baetens, als rijzende sterren Maïmouna Badjie, Louise Bergez, Charles De Meester en Tristan Feyten.

‘Duyster’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top