Blijven Mathieu Maertens en OHL in de running voor de Europe Play-offs?

Sport | 2021/2022 is het beste seizoen uit de carrière van Mathieu Maertens, de 26-jarige aanvallende middenvelder die zijn jeugdopleiding volgde bij Cercle Brugge. Bij de Vereniging kon ‘de boerenzoon’ echter nooit echt zijn stempel drukken, iets waar hij bij OH Leuven wél in slaagde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zijn ouders hebben een boerderij in het bij Gistel gelegen Zevekote; zoon Mathieu had goede voeten en kwam 19 kilometer verder bij Cercle terecht. Coach Lorenzo Staelens lanceerde hem in het seizoen 2014-2015, toen Cercle play-off 2 speelde. In maart 2014 krijgt Mathieu Maertens in volle degradatiestrijd een profcontract. Een paar maanden later zou Cercle zakken.

In tweede klasse onder Fred Vanderbiest is Maertens titularis. Op 5 mei 2017 koopt AS Monaco een meerderheid van de aandelen en is de Franse topclub de nieuwe eigenaar van Cercle. Er stromen alsmaar meer Fransen toe in Brugge. Na de overname door Monaco voelde Maertens zich minder en minder thuis op Cercle. Tussen hem en nieuwe coach José Riga klikte het niet en het vertrouwen was weg. Aan de start van het seizoen 2017/18 tekende Maertens een driejarig contract bij toenmalige tweedeklasser Oud Heverlee Leuven. Een goede zet, zou later blijken.

Kiplekker onder Brys

In zijn eerste seizoen bij OHL speelde Maertens 26 wedstrijden, waarin hij drie keer raak trof. OHL eindigde tweede in 1B, maar kon geen promotie afdwingen. Het daaropvolgende seizoen speelde Maertens twintig matchen, waarin hij zes keer scoorde. Het derde seizoen bleek het goede voor de middenvelder: hij trof acht keer raak in 26 wedstrijden, en had zo een groot aandeel in de promotie van OHL naar eerste klasse.

Onder huidige coach Marc Brys voelt hij zich kiplekker, en dat vertaalt zich in zijn statistieken. Dit seizoen laat hij de beste cijfers uit zijn profcarrière optekenen, met negen treffers en vijf assists na 28 wedstrijden. Niet slecht voor een speler die ooit als verdedigende middenvelder werd opgeleid. OHL houdt zich na een moeilijk seizoensbegin al enige tijd op in het midden van het klassement en doet zelfs nog mee voor de Europe Play-off. Dé vraag die de laatste weken steeds luider klinkt op Den Dreef: mag OHL ambities koesteren om hogerop te mikken, of hebben de Leuvenaars met hun plek in de middenmoot hun plafond bereikt? Antwoord deze zaterdag, met de wedstrijd tegen Anderlecht.

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen OHL en Anderlecht op zaterdag, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top