Finales en reünies: onze kijktips voor deze week

Series | Net als elke week levert Proximus Pickx een constructieve bijdrage in de strijd om de afstandsbediening. Enkele sterke films en laatste afleveringen van programma’s zouden de komende dagen je aandacht moeten vasthouden. Een overzicht van onze kijktips voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Shot Caller

Nikolaj Coster-Waldau (‘Game of Thrones’) zet in ‘Shot Caller’ een dijk van een acteerprestatie neer. Hij is Jacob Harlon, een man die na een dronken aanrijding in de gevangenis belandt. Al snel beseft hij daar dat hij het niet overleeft tenzij hij zich aansluit bij een bende en het gewelddadige leven achter de tralies omarmt. Om zijn trouw aan de bende te bewijzen, moet hij dingen doen die hem steeds langere gevangenisstraffen opleveren. Terwijl hij dieper in het bendeleven betrokken raakt, wordt hij steeds meer vervreemd van zijn vrouw en kinderen, die intussen niets meer met hem te maken willen hebben.

De film werd geprezen omwille van de rauwe en realistische manier waarop het geweld in het gevangeniswezen wordt weergegeven en het acteerwerk van de hoofdrolspeler terwijl de duidelijke voorliefde voor actiefilmclichés wat kritiek oogstte. Alles welbeschouwd is dit een harde, spannende dramafilm die nog wel even aan je vel zal blijven plakken.

Bekijk ‘Shot Caller’ op maandag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Sergio Over de Grens

Het nieuwste programma van Sergio Herman, waarin hij met bekende gasten afsprak voor een culinaire roadtrip, loopt op een einde. In een laatste aflevering vroeg hij aan Jeroen Meus, Regi Penxten, Kürt Rogiers, Ella Leyers, Wim Lybaert, Axel Daeseleire en Anna Drijver om hem nog één keer te ontmoeten in het Nederlandse Cadzand, de heimat van de chef-kok. Samen blikken ze terug op de afgelopen afleveringen en daar hoort uiteraard een hapje bij.

In elke aflevering leerde Sergio zijn gast en de culinaire traditie van een land beter kennen. Dat leidde tot emotionele ontboezemingen en ontroerende kameraadschappelijke taferelen.

Bekijk ‘Sergio Over de Grens’ op dinsdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Pano

Reportageprogramma ‘Pano’ kaart elke week weer heikele thema’s aan en dat zal deze week dus niet anders zijn. Na onderzoeken in de pluimveesector, over fraude in de bouwsector en de manier waarop verhoren van kwetsbare verdachten verloopt, legden ze vorige week pijnlijk de vinger op de wonde van een probleem dat tijdens de coronacrisis tot enorme proporties is gegroeid. De reportagemakers gingen namelijk in gesprek met jongeren die psychologische hulp nodig hebben. Tijdens de coronacrisis is het aantal hulpvragen door jongeren fel gestegen en was er een duidelijke stijging in het aantal gemelde eetproblemen, depressiviteit en zelfmoordgedachten. Schrijnende problemen aankaarten is waar ‘Pano’ in uitblinkt.

Woensdag krijgen we een nieuwe aflevering van het reportageprogramma die ongetwijfeld opnieuw stof zal doen opwaaien.

Bekijk ‘Pano’ op woensdag om 21u15 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: 1 Jaar Gratis

In december begonnen 16 hoopvolle deelnemers aan een nieuw seizoen van ‘1 Jaar Gratis’, waar ze na dertien afleveringen quizzen het netto jaarloon van de best verdienende kandidaat kunnen winnen. Onder het toeziend oog van quizmaster Thomas Vanderveken vielen ze één voor één af. Hr-manager José-Miguel greep op het laatste moment naast de laatste finaleplaats, dus de hoofdprijs gaat naar barista Reuben, horecamedewerker Gingia, paukenist Ken of witloofexporteur Griet.

Nog één vragenuurtje, een spelletje van gokken, weten en vertrouwen, staat tussen de vier finalisten en die felbegeerde prijs. Het wordt ongetwijfeld een finale om duimen en vingers bij af te likken.

Bekijk ‘1 Jaar Gratis’ op donderdag om 20u35 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Magnificent Seven

De week afsluiten doen we met de westernfilm ‘The Magnificent Seven’. Niet het origineel uit 1960, noch de Japanse film uit 1954 waar die op gebaseerd was, maar wel de remake uit 2016. Remakes van filmklassiekers durven al eens de bal stevig misslaan, maar deze deed het op alle vlakken best goed. De cast, met onder anderen Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio en Peter Sarsgaard deed het uitstekend en de ondersteunende muziek van componisten James Horner en Simon Franglen kon zowaar wedijveren met de originele score van Elmer Bernstein. En ook aan de kassa ging het goed.

In ’The Magnificent Seven’ proberen zeven kleurrijke premiejagers een dorp de verlossen uit de greep van industrialist Bartholomew Bogue (Sarsgaard). Maar wanneer blijkt dat het conflict draait rond meer dan alleen geld, escaleert de situatie tot heel wat vuurwapengeweld. Spek voor de bek van de revolverhelden.

Bekijk ‘The Magnificent Seven’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top