Zoek de sneeuw op met de VOD-catalogus

Films | Het is koud, maar veel sneeuw hebben we dit winterseizoen nog niet zien vallen in ons land. Dus zoeken velen begrijpelijk hogere oorden op om het witte poeder op latten te bedwingen. Voor wie zich thuis wil voorbereiden op al die sneeuwpracht, of wie er gewoon van houdt om de winter naar de eigen woonkamer te halen, heeft Proximus Pickx enkele heerlijk besneeuwde films gebundeld in de VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Slalom

Lyz is een getalenteerde slalomskiër van 15 jaar oud. Ze krijgt de kans om bij een prestigieuze skischool te gaan, waar ze gecoacht wordt door gewezen kampioen Fred. Ze zet haar zinnen op de Olympische Spelen en doet er alles aan om daar te geraken. Maar hoe groter haar ambitie wordt om de beste te zijn, hoe verder hij gaat in de ongezonde machtsrelatie, die helemaal ontaardt.

Deze Franse film, die aan gevoelige thema’s als de #MeToo-beweging raakt, bezorgde recensenten wereldwijd koude rillingen. ‘Slalom’, van de Franse Charlène Favier, was in de competitie geselecteerd op het Filmfestival van Cannes in 2020. In de hoofdrollen zien we revelatie Noée Abita als de ambitieuze skister en Brusselaar Jérémie Renier (‘L’Enfant’) als coach Fred.

‘Slalom’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Turist

De Zweedse regisseur Ruben Östlund won in 2017 de Gouden Palm voor zijn film ‘The Square’, maar stond ook in 2014 op het prestigieuze filmfestival van Cannes. Toen stelde hij ‘Turist’ voor, waarmee hij de prijs van de jury won in de selectie Un Certain Regard. In ‘Turist’, internationaal ook bekend als ‘Snow Therapy’ of ‘Force Majeure’, zien we het Zweedse koppel Tomas en Ebba met hun kinderen Vera en Harry op skivakantie in de Franse Alpen. De vader werkt hard de laatste tijd en volgens Ebba is de reis de enige manier om wat tijd door te brengen met de kinderen.

Maar wanneer ze op het terras van een bergrestaurant kijken naar een gecontroleerde lawine die wat uit de hand lijkt te lopen, ontstaat er wrijving. Als de sneeuw op hen afkomt, probeert Ebba de kinderen te redden terwijl Tomas het op een lopen zet en hen achterlaat. Door koppigheid en overanalyse gaat het van kwaad naar erger. Met de lawine als metafoor zet de relatief kleine gebeurtenis een ware kettingreactie in gang.

‘Turist’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Fargo

De zesde film van de gebroeders Coen uit 1996 is vernoemd naar het Amerikaanse besneeuwde stadje waar een absurde reeks gebeurtenissen escaleert tot een waar bloedbad. Met het compleet ondergesneeuwde noorden van de Verenigde Staten als decor heeft autoverkoper Jerry Lundegaard (William H. Macy) een plan om uit de schulden te komen. Hij huurt twee criminelen in (Steve Buscemi en Peter Stormare) om zijn vrouw te kidnappen, waarna hij bij zijn schoonvader wil aankloppen om het losgeld te krijgen. Maar de kidnappers zijn klungelig en niets loopt zoals gepland. En dan worden ze nog op de hielen gezeten door de verstandige agente Marge (Frances McDormand)

Net als alle beste films van het regisseursduo Coen is ‘Fargo’ tegelijk spannend, tragisch en hilarisch. De manier waarop de toevallige samenloop van omstandigheden in de film het plan als een kaartenhuisje in elkaar doet storten, werd bijna 20 jaar later herhaald in de gelijknamige televisieserie.

‘Fargo’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Dear Rider

De documentaire ‘Dear Rider’ vertelt het verhaal van Jake Burton, een van de uitvinders van de snowboardsport. In de film van Fernando Villena zien we Hollywoodnamen als Woody Harrelson terug, maar ook de befaamde snowboarder Shaun White en Jake Burton zelf. Die begon als adolescent in de sneeuw te experimenteren met speelgoed uit zijn jeugd en dat spelltje groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Hij bedacht steeds betere technieken en steeds betere snowboards. Maar op de skipistes was zijn uitvinding niet welkom. Hij en zijn vrienden moesten eindeloos lobbyen om hun door de skiënde elite verafschuwde sport geaccepteerd te krijgen. Nu sponsoren de grootste merken ter wereld snowboarders die het op het wereldtoneel van de Olympische Spelen tegen elkaar opnemen.

‘Dear Rider’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Wanneer de relatie tussen Joel (Jim Carrey) en Clementine (Kate Winslet) op een einde loopt, beslist Clementine dat ze Joel helemaal wil vergeten. Ze ondergaat een medische procedure die elke herinnering aan haar ex moet uitvegen. Wanneer Joel dat leert, wil hij hetzelfde doen, maar terwijl twee techniekers (Elijah Wood en Mark Ruffalo) zijn herinneringen een voor een bovenhalen en verwijderen, verandert hij van gedacht. Wat volgt is een ietwat geflipte Odyssee doorheen half uitgewiste herinneringen.

Deze visueel inventieve film is het magnum opus van de eigenzinnige regisseur Michel Gondry en is mee geschreven door genie van de meta-film Charlie Kaufman. Memorabele scènes op een bevroren meer en op het besneeuwde strand van Montauk, New York zijn meer dan reden genoeg om in deze lijst te horen.

‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Shining

Wie denkt aan winterse films, ziet misschien wel meteen het beeld van Jack Torrance (Jack Nicholson) die totaal bevroren in de sneeuw zit bij het Overlook Hotel in ‘The Shining’. Deze horrorfilm van Stanley Kubrick uit 1980, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, is en blijft een van de grootste huzarenstukjes in de cinemageschiedenis en een eindeloos interpreteerbaar stukje cinema over geweld en mentale gezondheid.

Het verhaal volgt een schrijver die een job aanneemt als conciërge van het afgelegen Overlook Hotel. Hij neemt zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zoon Danny (Danny Lloyd) mee tegen hun zin. Maar de eenzaamheid in het hotel tussen de uitgestrekte berglandschappen doet hem duidelijk geen goed. Wanneer ook bovennatuurlijke krachten zich te lijken moeien, zakt hij beetje bij beetje weg in de waanzin.

‘The Shining’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Cold Pursuit

Wraakverhalen zijn spek voor de bek van Liam Neeson en als er nog een flinke dosis gitzwarte humor – nochtans niet altijd het sterkste punt van de Noord-Ierse acteur – bij komt kijken, zorgt dat in ‘Cold Pursuit’ voor een zeer vermakelijke actiekomedie. Voor het verhaal haalde schrijver Frank Baldwin de mosterd bij de Noorse film ‘Kraftidioten’, waarin Stellan Skarsgård de hoofdrol speelt.

Neeson kruipt in ‘Cold Pursuit’ in de huid van Nels Coxman, die met een sneeuwploeg rijdt in het Amerikaanse skiresort Kehoe. Wanneer zijn zoon door gangsters gedwongen wordt om een overdosis heroïne te nemen, neemt hij zijn wraak op de bende van drugsbaron Trevor “Viking” Calcote (Tom Bateman). Verwacht je niet aan de rechtdoorzee wraakmissie van pakweg de ‘Taken’-films, maar wel een verrassend plot met onverwachte wendingen en een stevige kwinkslag.

‘Cold Pursuit’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Ook deze sneeuwfilms zijn nu in de VOD-catalogus te vinden: ‘On Her Majesty’s Secret Service’, ‘The Spy Who Loved Me’, ‘The World is Not Enough’, ‘For Your Eyes Only’, ‘The Holiday’, ‘Doctor Zhivago’, ‘The Ice Road’, ‘Groundhog Day’, ‘The Girl with the Dragon Tattoo’, ‘Wind River’, ‘The Grey’, ‘The Hateful Eight’, ‘Daughter of the Wolf’, ‘Happy Feet’, ‘The Polar Express’

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top