Freddie Highmore wordt 30: van fonkelend kindsterretje naar ‘The Good Doctor’

Series | Freddie Highmore blaast vandaag dertig kaarsen uit. De ideale aanleiding voor Proximus Pickx om zijn 23-jarige carrière in de verf te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1999 maakt Highmore zijn acteerdebuut op het witte doek in de Schotse komedie 'Women Talking Dirty', naast Helena Bonham Carter. Amusant detail: zijn broer, Bertie, speelt eveneens mee in de film. In 2004 breekt de acteur door bij het grote publiek dankzij zijn rol van Peter Llewelyn Davies, die de inspiratie vormde voor het personage Peter Pan, in 'Finding Neverland'. Hij schitterde toen aan de zijde van Johnny Depp en Kate Winslet en werd meermaals bekroond voor zijn rol. Later liet Depp zich lovend uit over de jonge acteur: “Toen er scènes gedraaid werden met Freddie, Kate en ik hielden we ons gedeisd en lieten we hem doen. Hij is ongelooflijk overtuigend.”

Succesverhaal

De twee acteurs vonden elkaar een jaar later terug op de set van ‘Charlie and the Chocolate Factory’ van Tim Burton. De ster van de Britse acteur bleef nadien rijzen: hij kaapte de hoofdrol weg in de trilogie ‘Arthur en de Minimoys’. Als jongvolwassene bevestigt hij zijn potentieel in de succesreeks ‘Bates Motel’. Op zijn 21ste werd Highmore gecast als seriemoordenaar Norman Bates, het personage uit ‘Psycho’ van horrormeester Alfred Hitchcock uit 1960. De psychologische horrorserie moet gezien worden als een moderne prequel op ‘Psycho’. Tijdens de opnames van de vier seizoenen van de reeks behaalde de acteur diploma's Spaans en Arabisch aan de universiteit van Cambridge. Sinds 2017 speelt hij de titelrol in ‘The Good Doctor’, dat aan zijn vierde seizoen toe is.

‘Charlie and the Chocolate Factory’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Bewonder Freddie Highmore ook naast Russell Crowe in ‘A Good Year’ van Ridley Scott, te zien op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing.

‘The Good Doctor’ – seizoen 4

De populaire ziekenhuisserie ‘The Good Doctor’ draait rond Dr Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge en talentvolle chirurg met het savant-autismesyndroom. Door zijn aandoening botst hij op vele sociale en culturele normen die voor hem soms moeilijk te begrijpen zijn. Hij wordt door sommigen bewonderd en door anderen beoordeeld als een buitenbeentje. Ondanks de sceptische houding van het personeel blijkt al snel dat dr. Murphy een aanwinst is voor het ziekenhuis.

De productie van het vierde seizoen liep vertraging op door de pandemie. De reeks focust grotendeels op de coronacrisis. De eerste afleveringen benaderen sterk de realiteit, toen het virus de ziekenhuizen overspoelde. De bedenker, David Shore, toont hoe de stress op de werkvloer toeneemt. In de reeks moet Dr Shaun Murphy noodgedwongen vanop afstand met zijn nieuwe liefde Léa communiceren door de pandemie.

Het vierde seizoen van ‘The Good Doctor’ staat op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top