'The Power of the Dog' superfavoriet voor Oscars met 12 nominaties, Belgische inzending niet genomineerd

Films |

De Belgische inzending 'Un Monde' is niet genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Beste Internationale Film'. Dat is vandaag bekendgemaakt. 'The Power of the Dog' spant de kroon qua Oscarnominaties, met liefst 12 stuks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Un Monde' van de Brusselse regisseur Laura Wandel, in het Engels uitgebracht als 'Playground', vertelt het verhaal van Nora en haar grote broer Abel. Wanneer Nora naar het eerste leerjaar gaat, ziet ze dat haar grote broer Abel op de speelplaats wordt gepest. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat.

'Drive my car' uit Japan, 'Lunana: a yak in the classroom' uit Bhutan, 'Flee' uit Denemarken, 'The hand of God' uit Italië en 'The worst person in the world' uit Noorwegen zijn wel genomineerd in de categorie. Vorig jaar won de Deense film 'Druk' ('Another Round' in het Engels) de Oscar voor de beste internationale film.

Ook geen Belgische nominatie voor beste kortfilm

Ook 'T'es morte Hélène' van de Belgische regisseur Michiel Blanchart werd niet genomineerd in de categorie 'Beste Kortfilm'. De film vertelt het verhaal van Maxime, een jongeman op zoek naar stabiliteit, die wordt achtervolgd door de geest van zijn onlangs overleden vriendin Hélène. Maxime wil een einde maken aan die ondraaglijke situatie en beslist het uiteindelijk uit te maken, maar zij lijkt niet klaar om die beslissing te accepteren.

Wat de overige categorieën betreft maakt 'The Power of the Dog' het meest kans op een beeldje. De sombere western van
Jane Campion, met Benedict Cumberbatch in een glansrol, is dé superfavoriet op de 94ste Oscars met in totaal twaalf nominaties. De film is ondere andere genomineerd in de categorieën 'Beste Film', 'Beste Regisseur', 'Beste Acteur', 'Beste Vrouwelijke Bijrol' (Kirsten Dunst) en 'Beste Mannelijke Bijrol' (Kodi Smitt-McPhee).

'Dune' is tien keer genomineerd en staat daarmee op de tweede plaats in de ranglijst der favorieten, voor 'Belfast' en 'West Side Story' (elk zeven nominaties).

De nominaties werden vanochtend (dinsdagnamiddag Belgische tijd) aangekondigd door acteurs Leslie Jordan en Tracee Ellis Ross. Ze werden ook bijgestaan door verschillende filmfanaten, onder hen ook zorgkundigen en brandweerlieden. De Oscars worden uitgereikt op zondag 27 maart 2022.

Ontdek ‘The Power of the Dog’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top