Waarom Dakota Fanning de hoofdrol in 'My Sister's Keeper' weigerde

Films | Vanavond zendt Eén het aangrijpende drama 'My Sister's Keeper' uit, met Cameron Diaz en Sofia Vassilieva in de hoofdrollen. Die hoofdrollen gingen ei zo na naar actrice Dakota Fanning en haar zusje Elle, maar beiden trokken zich terug. De reden? De toen 13-jarige Dakota moest zich kaalscheren voor de rol, maar was te verknocht aan haar blonde lokken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anna werd op de wereld gezet met één doel: het leven van haar zus Kate, die aan een ongeneeslijke vorm van leukemie lijdt, redden door als donor op te treden. Op haar vijftiende wordt Kate zo ziek dat Anna haar nier moet doneren, zodat haar zus verder kan leven. Maar Anna heeft genoeg van de talloze pijnlijke operaties en wil over haar eigen lichaam beslissen. Ze verzet zich dan ook tegen de wens van haar eigen ouders.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Jodi Picoult uit 2004. Regisseur Nick Cassavetes stond aan het roer van de verfilming en had de zusjes Fanning op het oog voor de hoofdrollen. De toenmalige kindster Dakota Fanning, die enkele jaren eerder een rol had aan de zijde van Tom Cruise in de Steven Spielberg-blockbuster 'War Of The Worlds', moest voor de hoofdrol van de zieke Kate wel haar hoofd kaalscheren. Dat zag de tiener niet zitten, en dus trok ze zich terug uit het project. Haar 9-jarige zusje Elle volgde haar voorbeeld. Uiteindelijk werden Sofia Vassilieva en Abigail Breslin gecast voor de rollen van Kate en Anna. Cameron Diaz vertolkte de rol van mama Sara. Ook zij moest haar hoofd kaal scheren, om haar aan leukemie lijdende dochter te steunen.

Ironisch: ook Diaz weigerde om zich kaal te scheren, maar de actrice vond een oplossing: ze droeg een speciaal kapje tijdens de opnames waardoor het leek alsof ze kaal was.

Kindactrices

De Amerikaanse actrice met Russische roots Sofia Vassilieva maakte daarna vooral carrière met kleine tv-rollen in reeksen als 'Law & Order: Special Victims Unit', 'Supergirl' en 'Black Lightning' en eenmalige rolletjes in tv-series 'Lucifer', 'Training Day' en 'Criminal Minds: Beyond Borders'. Ze kon tot nu toe niet doorbreken op het witte doek. 

De nu 25-jarige Abigail Breslin heeft dan weer een rijker cv, met rollen in populaire bioscoopfilms als 'Signs', 'Little Miss Sunshine' en 'Zombieland'. 

Dakota Fanning liet het missen van de hoofdrol in 'My Sister's Keeper' niet aan haar hart komen en bleef de bioscooprollen aaneenrijgen: in de jaren nadien verscheen ze in blockbusters als de 'Twilight'-films, 'Ocean's 8' en 'Once Upon a Time in Hollywood'. Ze versierde ook een hoofdrol in de tv-series 'The Alienist' en 'The First Lady'. Die laatste verschijnt dit jaar op de buis.

Haar vier jaar jongere zus Elle is ook aan een knappe filmcarrière bezig, met bijrollen in 'Déjà Vu', 'Babel', 'The Curious Case of Benjamin Button' en 'We Bought a Zoo'. Ze had ook een hoofdrol in 'Maleficent' en 'The Neon Demon'. Daarnaast verscheen ze in afleveringen van populaire tv-series als 'Criminal Minds', 'House' en 'CSI'.

Bekijk 'My Sister's Keeper' vanavond om 21u25 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top