Vlaamse topfictie tot filmklassiekers: onze kijktips van deze week

Series | Elke week opnieuw weerklinkt in huiskamers in het hele land de vraag: Wat zullen we kijken vanavond? Geen nood, want Proximus Pickx verlicht je keuzestress met onze kijktips van de week!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: F*** You Very, Very Much

Abonnees van streamingdienst Streamz konden deze nieuwe Vlaamse topserie al bewonderen, nu komt het prettig gestoorde ‘F*** You Very, Very Much’ ook naar de gewone televisie. De serie van Bert Scholiers en Jonas Govaerts gaat over drie vriendinnen. An (Frances Lefebure) besluit om haar leven voortaan zorgeloos te leiden, Flo (Evelien Bosmans) probeert aan de bak te komen als actrice en Violet (Daphne Wellens) is een gehuwde tandarts die verliefd wordt op een collega.

Eigenlijk doet een korte samenvatting van ‘F*** You Very, Very Much’ de reeks geen eer aan, want de fantasierijke en originele serie neemt keer op keer onverwachte wendingen die je aan het scherm gekluisterd houden terwijl je lachspieren constant geprikkeld worden. De reeks werd niet voor niets twaalf keer genomineerd voor een Ensor.

Bekijk ‘F*** You Very, Very Much’ op maandag om 21u30 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Factcheckers

Een entertainend programma waar je ook nog eens iets van kan bijleren, daar zijn we altijd wel voor te vinden. Zeker als dat het sympathieke consumentenprogramma ‘Factcheckers’ is. In het afgelopen seizoen veroorzaakten presentatoren Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken al ophef in de hotelsector door aan te tonen dat er niet goed gepoetst wordt, in de chocoladewereld door te bewijzen dat er nog altijd kinderarbeid in de keten zit, en veel meer.

In de nieuwste aflevering testen de ‘Factcheckers’ onder meer of onze private gegevens wel veilig zijn door op afgedankte elektronica op zoek te gaan naar restanten van data van vorige eigenaars. Britt test dan weer of haar hondje Puck ook een speurhond kan worden en Jan gaat na of het klopt dat veel weggegooide apparaten eigenlijk perfect te herstellen zijn.

Bekijk ‘Factcheckers’ op dinsdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Flightplan

Jodie Fosters onbetwiste beste acteerprestatie zien we in ‘The Silence of the Lambs’, maar met de film ‘Flightplan’ leverde ze een kandidaat af voor de tweede plaats. In die psychologische thriller speelt ze de rol van Kyle Pratt, een vliegtuigmecanicien die zopas haar man verloor. Ze repatriëert hem van Duitsland naar de V.S., maar kort nadat ze samen met haar dochtertje Julia op het vliegtuig stapt, vindt ze het jonge meisje niet meer. Ook haar rugzak is verdwenen. In paniek begint ze het vliegtuig te doorzoeken. Helemaal vreemd wordt het wanneer de crew beweert dat Julia nooit aan boord is geweest.

Naast Jodie Foster in de hoofdrol zien we in deze film Peter Sarsgaard als politieman Gene Carson, Sean Bean als piloot Marcus Rich en Kate Beahan als stewardess Stephanie. De film werd twee keer genomineerd voor een Saturn Award en werd een grote box office-hit. Daar was vooral het acteerwerk van Foster voor te danken.

Bekijk ‘Flightplan’ op woensdag om 23u15 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Star Wars: The Force Awakens

In 2015 kregen fans van sciencefiction over de hele wereld datgene waar ze al jaren ongeduldig op zaten te wachten: de aftrap van een nieuwe ‘Star Wars’-trilogie. Met ‘The Force Awakens’ bracht regisseur J.J. Abrams ons terug naar een sterrenstelsel hier ver vandaan voor een verhaal dat zich dertig jaar na de gebeurtenissen van de originele trilogie afspeelt. Het verhaal was doeltreffend in het voorstellen van enkele nieuwe helden die het zouden overnemen van de oude garde, nu uit de as van The Empire een nieuwe dreiging was opgestaan.

Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) en Carrie Fisher (Leia Organa) maken opnieuw hun opwachting om hun rollen van weleer te hernemen terwijl Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn) en Oscar Isaac (Poe) de nieuwe generatie vertegenwoordigen. En de nieuwe helden krijgen met Adam Drivers Kylo Ren een passend getormenteerde en onzekere tegenstander. Wat je ook mag vinden van de twee vervolgfilms: deze legde uitstekend de basis voor een nieuwe saga.

Bekijk ‘Star Wars: The Force Awakens’ op donderdag om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: Jaws

Iedereen kent ‘Jaws’ als een van de grootste filmklassiekers aller tijden. Het feit dat regisseur Steven Spielberg op de set tegenslagen kende, zoals een slecht werkende robotische haai, dwong hem ertoe de spanning op andere manieren te creëren. En zo ontdekte hij eerder toevallig wat nog steeds een van de belangste regels van het horrorgenre is: wat we niet kunnen zien is altijd enger dan wat we wel zien.

In ‘Jaws’ wordt het badplaatjes Amity Island plotsklaps geterroriseerd door een monsterlijk grote en bloeddorstige haai. Wat volgt is geen clichématig bloedbad, maar wel een politiek spelletje waarbij de burgemeester uit economische overwegingen weigert om het strand te sluiten, waardoor er meer slachtoffers vallen. Oceanograaf Matt Hooper en zijn team besluiten dan maar het heft in eigen handen te nemen.

Bekijk ‘Jaws’ op donderdag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top