Zes films en series om Black History Month mee te vieren

Series | Elk jaar in februari wordt door de zwarte gemeenschap Black History Month (BHM) gevierd. Daarom brengt Proximus Pickx je een selectie van zes films en series als eerbetoon aan de zwarte gemeenschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Black History Month is een jaarlijkse herdenking voor en herinnering aan de geschiedenis van de Afrikaanse diaspora die voor de eerste keer gevierd werd in de VS in 1970 door studenten en personeel van de Kent State universiteit. Zes jaar later werd hij door Amerikaans president Gerald Ford omarmd waarna de traditie in meerdere landen wereldwijd werd overgenomen. Naar aanleiding ervan, hieronder een selectie niet te missen films en series over het onderwerp.

Phat Tuesdays

Deze documentairereeks van de hand van Guy Torry komt terug op het belang van de ‘Phat Tuesday’-avonden die in de jaren ’90 werden georganiseerd. Die stand-upavonden vonden plaats in de Comedy Store in Los Angeles en droegen bij aan de lancering van een groot aantal zwarte comedians. Onder andere Dave Chappelle, Cedric the Entertainer, Tiffany Haddisch, Steve Harvey, Lil Rel Howery, Regina King, Jo Koy, Luenell, Flame Monroe, Jay Pharoah, Craig Robinson, JB Smoove en Chris Tucker zetten er hun eerste stappen.
 

'Phat Tuesdays' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Green Book

In Green Book komen meerdere thema’s samen. Vriendschap, familiebanden, racisme en humor maken de perfecte mengeling voor een feel-goodfilm die op de Golden Globes in de prijzen viel en de Oscar voor beste film en beste scenario opleverde. Mahershala Ali kreeg voor zijn prestatie de Oscar voor beste mannelijke bijrol.

In 1962 wordt Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse veiligheidsagent, ingeschakeld om Don Shirley te beschermen. Shirley is een bekende Afro-Amerikaanse jazzpianist die tijdens zijn tour in het erg conservatieve zuiden van de VS, gekend voor zijn segregerende wetten, extra bescherming kan gebruiken. Samen behelpen ze zich dankzij hun Green Book, waarin plekken opgelijst worden waar zwarte mensen wel welkom zijn. Een film van Peter Farrely, met Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini.
 

‘Green Book is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

When They See Us

Deze documentaire komt van de geëngageerde Ava DuVernay en vertelt in een miniserie het waargebeurde verhaal van vijf jongeren die onterecht bestraft werden voor de verkrachting van een vrouw in het New Yorkse Central Park in 1989. Vijf vrienden, vier met een zwarte en één met een latino achtergrond hadden zich niets te verwijten behalve op het foute moment op de foute plaats zijn. Ze werden desondanks gearresteerd en veroordeeld op basis van bekentenissen die onder dwang waren afgelegd. Jaren spendeerden ze in de gevangenis tot ze uiteindelijk in 2012 vrijgelaten werden. Eén van de vijf vrienden, Raymond Santana Jr. contacteerde Ava DuVernay in 2015, die besloot om hun verhaal naar het kleine scherm te brengen.

 

Ontdek ‘When They See Us’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

What Happened, Miss Simone?

Nina Simone was één van De Groten van deze planeet. Als zangeres veroverde ze de wereld keer op keer met nummers zoals ‘Sinnerman’ en haar versie van ‘Feeling Good’, die het wereldwijde reportoire werden opgenomen. Van achter haar piano stopte ze ook nooit met te vechten voor de rechten van Afro-Amerikanen en zette ze zich in voor de Martin Luther King Jr.-beweging. Uit frustratie liet ze op het toppunt van haar carrière alles achter om eerst naar Barbados en later naar Liberia te reizen. De docu ‘What Happened, Miss Simone?’ bevat onuitgegeven beelden die haar ongelooflijke levensparcours tonen.

Ontdek ‘What Happened, Miss Simone?’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ma Rainey’s Black Bottom

Deze film, geproduceerd door Denzel Washington en uitgevoerd door George C. Wolfe, gaat over het leven van Ma Rainey, een zwarte Amerikaanse vrouw aan het begin van de 20ste eeuw. De langspeelfilm, een bewerking van een toneelstuk van de Amerikaanse toneelschrijver August Wilson, focust zich op de opname van een studioalbum van de zangeres in het Chicago van de jaren ’20. De gemoederen lopen snel hoog op wanneer witte muziekproducers hun muzikale stijl proberen op te dringen aan Ma Rainey. In de Netflix-film, die zich vooral inlaat met de spanningen tussen zwarte artiesten en witte producers, is het Viola Davis, die in 2017 met een Oscar beloond werd voor haar bijrol in ‘Fences’ van Denzel Washington, die de vertolking van de ‘Mother of Blues’ op zich neemt. De affiche deelt ze met Chadwick Boseman.

Ontdek ‘Ma Rainey's Black Bottom’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top