Breinen achter 'Star Trek' werken aan nieuwe 'The Man Who Fell to Earth'

Series | De film ‘The Man Who Fell to Earth’ uit 1976 wordt gezien als een ware scifi-klassieker en ging de geschiedenis in als de eerste filmrol van een uitstekend acterende David Bowie. Dit jaar verwachten we een nieuwe serie die losjes gebaseerd is op het verhaal van die klassieker, al weten we nu al dat die in veel opzichten zal verschillen van het bronmateriaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Man Who Fell to Earth’ begon eigenlijk als een roman in 1963. Regisseur Nicolas Roeg hervertelde het verhaal in zijn gelijknamige film uit 1976. Hij castte zanger David Bowie in zijn eerste filmrol als Thomas Jerome Newton, een alien die op zoek is naar water om een droogte op zijn planeet te verhelpen wanneer hij crasht op Aarde. Terwijl hij de mensheid probeert te overtuigen om zijn soort te helpen redden, stoot hij op alle mogelijke kleine kantjes van de mensen, van alcoholgebruik tot corruptie.

Nu kondigden Alex Kurtzman en Jenny Lumet aan dat ze aan een nieuwe versie van het verhaal werken. Zij zijn niet de minsten. Kurtzman is sinds 2009 de man achter al wat in de ‘Star Trek’-franchise verschijnt. Hij werkte al meermaals samen met Lumet en samen werken ze momenteel aan ‘Strange New Worlds’, een spin-off van ‘Star Trek: Discovery’. Ze brachten al een teaser uit voor de nieuwe serie ‘The Man Who Fell to Earth’, die normaal in de lente op de Amerikaanse zender Showtime zal verschijnen. Die staat bekend als het thuis van series als ‘Dexter’, ‘Homeland’, ‘Shameless’ en ‘Weeds’.

De titelrol is deze keer voor Chiwetel Ejiofor, die misschien wel zijn strafste acteerwerk tot nu toe afleverde in ’12 Years a Slave’ en al wat ervaring heeft met sciencefiction dankzij rollen in films als ‘The Martian’ en ‘Serenity’. De altijd uitstekende leading man wordt geflankeerd door Naomie Harris, recent vooral bekend als Eve Moneypenny in de jongste drie Bond-films. Daarnaast heeft ze een Oscar op haar naam staan voor haar rol in de film ‘Moonlight’.

Het verhaal van de nieuwe serie zal sterk afwijken van dat in het oorspronkelijke boek en de 46 jaar oude film. Dit keer volgen we de alien Faraday (Ejiofor) die niet de eerste is die op de aarde landt. In de teaser zien we hoe hij kennis maakt met een aardbewoonster (Harris), die net als hij niet kan geloven dat ze tegen een wezen van een andere planeet praat.

Optimistischer

Het verhaal uit het boek en de eerste film gaat grotendeels over eenzaamheid en isolement. Kurtzman en Lumet hebben aangekondigd dat ze de intentie hebben om de nieuwe ‘The Man Who Fell to Earth’ betrekkelijk optimistischer te maken. “Ik hou van dat gevoel in het bronmateriaal, maar het is niet verhaal dat wij willen vertellen”, verduidelijkte Kurtzman bij Entertainment Weekly. “We willen het thema van eenzaamheid wel integreren, maar ook een verhaal brengen dat vrolijker stemt.” “Ik wilde schrijven over mensen die moeilijkheden overwinnen, die hun tegenslagen overkomen”, voegde Lumet toe. “We zijn best cool, en ik geloof dat een alien, als die naar de Aarde zou komen, zou zien wat we doen en zou denken ‘Hé, jullie kunnen best mooie dingen doen!’”

De toon van de serie wordt dus anders dan die van de film, maar wij hopen ook dat het achter de schermen iets beter mag verlopen. Tijdens het filmen blokkeerden de camera’s regelmatig en moest de filmcrew rekening houden met een bende Hells Angels die vlakbij de set kampeerden. Bowie verklaarde bovendien dat hij ten tijde van de opnames constant onder invloed was van cocaïne en dus, net als de alien die hij portretteerde, niet echt des mensen was. “Daarom was mijn prestatie zo natuurlijk. Ik stortte letterlijk ineen waar ik stond.” Zijn coster Candy Clark beweert dan weer net het omgekeerde. “Voor de opnames zwoer David aan Nic (regisseur Nicolas Roeg, red.) dat hij geen drugs zou aanraken en hij was een man van zijn woord. Hij was helder, geconcentreerd, vriendelijk en profesioneel”, vertelde hij. Hoe het er echt aan toe ging, zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top