De vele gezichten van Bart 'Barry' Cannaerts

Films |

VTM 2 zendt ‘We moeten nog eens afspreken’ uit, de recentste en vierde zaalshow van Bart Cannaerts. Dat de stand-upcomedian een gulle lach in petto heeft, weet het grote publiek ondertussen dankzij onder andere zijn optredens als jurylid in ‘De Slimste Mens’. Maar dat hij een man van vele talenten is, is minder geweten. Een overzichtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bart Cannaerts (41), geboren in Duffel, vlakbij Mechelen, is eigenlijk een gediplomeerd bio-ingenieur in de cel- en gentechnologie en gaf aanvankelijk enkele jaren les op een middelbare school in Antwerpen. Maar zijn echte roeping vond hij op zijn 26ste, toen hij een opleiding volgde aan de befaamde Studio Herman Teirlinck en zich vervolgens inschreef voor de Culture Comedy Awards in Nederland. Om zich daarop voor te bereiden speelde hij een eerste stand-upcomedy show in The Joker in Antwerpen.

Cannaerts bleek een natuurtalent, want nadat hij in 2006 de juryprijs van die Culture Comedy Awards wegkaapte, pakte hij het jaar daarop de hoofdprijs in Humo’s Comedy Cup. De comedywedstrijd die al vele carrières lanceerde in België. Zo ook voor Cannaerts, die in 2012 zijn grote doorbraak kende als stand-upcomedian met de solovoorstelling ‘Waar is Barry?’.

Kort daarop volgde ‘Wanneer gaan we nog eens bowlen?’, een show die hij liefst 124 keer op de planken bracht. Daarna was het even op en verschoof de focus van Bart Cannaerts steeds meer richting televisie. Na een periode van vijf jaar zonder optredens, vierde hij eind vorig jaar zijn comeback als stand-upper met de nieuwe zaalshow ‘We moeten nog eens afspreken’. Een voorstelling die door de coronaperikelen enkele malen uitgesteld werd en die VTM 2 nu ook op de buis aanbiedt.

TV-talent

Zijn humoristische talent werd ook snel opgepikt in de televisiewereld. Zo trok productiehuis Toreador al in 2007, ten tijde van zijn Comedy Cup-overwinning, aan zijn mouw. Cannaerts werkte mee aan succesvolle tv-programma’s als ‘Hagger Trippy’ en ‘M!LF’. Cannaerts had de smaak te pakken en stapte mee in Shelter, een nieuw productiehuis, waarvoor hij meeschreef aan humoristische kanonnen als ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat Als?’.

Enter Tom Lenaerts. De voormalige Schalkse Ruiter haalde de nieuwe chouchou van de Vlaamse comedyscene binnen bij zijn productiehuis Panenka. ‘De Pappenheimers’ (dat hij ook mocht presenteren), ‘Kalmte Kan U Redden’, ‘Switch’ en ‘Taboe’: allemaal programma’s waar Cannaerts een hand in had.

Ook door Woestijnvis wordt hij vaak gesolliciteerd. Cannaerts is bijvoorbeeld al jaren een vast gezicht als jurylid in ‘De Slimste Mens ter wereld’, waar hij in 2008 nog aan deelnam als kandidaat. In het voorbije seizoen van dat kijkcijferkanon mocht hij zelfs debuteren als presentator, nadat Erik Van Looy in quarantaine moest met een coronabesmetting. Een gesmaakte test werd het voor de Antwerpse stand-upcomedian, die ondertussen al voldoende bewees dat hij meer in zijn mars heeft dan moppen tappen.

Publieksopwarmer en muzikant

Eigenlijk is wat Bart Cannaerts in zijn zaalshows brengt eerder cabaret dan stand-up. Hij is immers niet vies van wat muzikale intermezzo’s, waarin hij compleet absurde teksten brengt terwijl hij zichzelf begeleid op piano of gitaar. Enkele klassiekers uit zijn repertoire: ‘Handen op elkaar voor de piloot’, ‘Het interesseert me niet’ en ‘Sokkie, sokkie, sokkie’.

Een thema waar Cannaerts echter veel serieuzer over is: voetbal! Als fanatieke supporter van KV Mechelen is hij daar vaak in het stadion te vinden. Hij doet er soms dienst als publieksopwarmer of stadionspeaker. Want een massa entertainen of enthousiasmeren, dat is wat Cannaerts als geen ander kan.

Bekijk ‘We moeten nog eens afspreken’ op donderdag om 22u35 en herhaling zondag om 23u40, telkens op VTM2. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Info over programma en tickets voor 'We moeten nog eens afspreken' vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top