‘t Is gebeurd! ‘Radijsje’ al snel ontmaskerd in ‘The Masked Singer’

Series | Zijn muzikale strapatsen in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zijn al even memorabel als vals, maar de populairste tv-quiz van Vlaanderen maakt dat de stem van de presentator ook wel héél herkenbaar is. En dus duurde het niet lang eer Erik Van Looy ontmaskerd werd als de man achter Radijsje. Ondertussen zette een hete nieuwkomer het podium in vuur en vlam…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Erik Van Looy bracht ‘It's Not Unusual’ van Tom Jones. Panellid Ruth Beeckmans had maar twee noten nodig om de man achter het radijzenmasker te raden: “Da’s den Erik”, lachtte ze.

Voor Van Looy komt er met de ontmaskering van Radijsje een einde aan een doldwaas – en fysiek loodzwaar – avontuur. “Ik zen kapot jong”, klinkt het in ‘Behind The Mask’. “Radijsjes zijn heel energiek. En ik dacht: als ik veel beweeg gaan ze niet denken dat ik Erik Van Looy ben.”

De regisseur van onder meer ‘Ad fundum’, ‘De Zaak Alzheimer’, ‘Loft’ en ‘De premier’ onthult dat hij aanvankelijk niet wild was van zijn personage: “Ik dacht eerst: wie heeft mij in fucking godsnaam Radijsje gemaakt? Ik wilde een cool pak en hoe kan je nu een cool pak maken van een radijsje? Maar dit is Radijs next level. Er was sprake van radijsjesangst omdat ik helemaal geen radijsjes lust, maar toen ik het zag voelde ik meteen liefde voor het pak.”

Van Looy blikt uiteindelijk tevreden terug op zijn deelname aan het best bekeken tv-programma van Vlaanderen: “Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan. Dit is misschien wel het strafste dat ik ooit heb meegemaakt.”

“Da’s een professionele zangeres”

Nog in de tweede aflevering stak een nieuwkomer, de sensuele en vurige 'Flamme Fatale', het kot volledig in brand met ‘Stop This Flame’ van Celeste: het panel was meteen lovend over de zangkunsten van de nieuweling. “Da’s een professionele zangeres”, klonk het.

Ook Miss Poes maakte indruk met een prachtige versie van ‘Drivers License’ van Olivia Rodrigo. De hoofdverdachten voor Miss Poes zijn op dit moment Annelien Coorevits, Ella Leyers, Ann Van Elsen en Marie Verhulst. Ook Celine Van Ouytsel en Camille Dhont worden genoemd. Voor Ridder zijn Loredana, Clara Cleymans, Isabelle A, Belle Perez en Free Souffriau de hoofdverdachten. Bij Papegaai, die een smakelijke versie van ‘Watermelon Sugar’ van Harry Styles bracht, worden de namen van Sam Gooris, Jonas Van Geel, Average Rob, Gunther Levi en Ian Thomas het vaakst genoemd. Edelhert legde ziel en zaligheid in ‘Sorry’ van Justin Bieber. Hoofdverdachten voor hem zijn Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Johnny Logan en Gene Thomas.

De volgende aflevering van 'The Masked Singer' kan je zien op vrijdag 28 januari 2022 om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Geen tijd om te kijken? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top