Gaspard Ulliel: geveld net voor de tweede grote kans

Series | De Franse tweevoudige César-winnaar Gaspard Ulliel (37) stond op het punt om met Marvels serie ‘Moon Knight’ een absolute wereldster te worden, maar hij overleed gisteren na een tragisch ski-ongeval. De man met het opvallende litteken op de wang wordt herinnerd voor enkele opmerkelijke filmrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2003 werd Gaspard Ulliel op 19-jarige leeftijd een bekend gezicht in Frankrijk. Hij werd genomineerd voor de César voor meestbelovende acteur en kreeg een van de hoofdrollen in de dramafilm ‘Les Égarés’ van gerenommeerd filmmaker André Téchiné. Een jaar later acteerde hij aan de zijde van Audrey Tautou in ‘Un long dimanche de fiançailles’ van Jean-Pierre Jeunet, de rol die hem zijn eerste César opleverde.

In 2007 kreeg Ulliel zijn eerste kans op een wereldwijde doorbraak toen hij de titelrol vertolkte in ‘Hannibal Rising’, een prequel voor de Hannibal Lecter-verhalen. Met zijn zachte gelaatstrekken (hij was ook het gezicht voor campagnes van Chanel en Longchamp) en het litteken op zijn wang (hij werd als kind gebeten door een hond) bracht hij een ideale mix van charme en onheil met zich mee. Maar ondanks lof voor de acteerprestatie, werd de film door pers en publiek de grond in geboord. De grote Hollywood-doorbraak volgde nog niet.

De volgende grote rol kwam in pas 2014, toen Ulliel mode-icoon Yves Saint Laurent vertolkte in de film ‘Saint Laurent’ van Bertrand Bonello. Daarin had hij onder andere een veelbesproken pikante scène met de Belgische acteur Jérémie Renier. De prent werd genomineerd voor maar liefst tien Césars, maar kon er maar eentje verzilveren.

Dan volgde in 2016 de film ‘Juste la fin du monde’. Ulliel acteerde zoals steeds eerder ingetogen naast Lèa Seydoux, Marion Cotillard en Vincent Cassel in de film van auteurcineast Xavier Dolan. Zijn uitstekende acteerwerk leverde hem zijn tweede César op.

Juste la fin du monde’ en 'Sybil' met Gaspard Ulliel zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Tweede kans

Net zoals die eerste César, leverde de tweede een kans op het wereldtoneel op. In maart 2022 verschijnt het volgende project dat hem naar het wereldtoneel zou katapulteren, ware het niet van dat fatale ongeval. In de nieuwe zesdelige miniserie van Marvel, ‘Moon Knight’, vertolkt hij de antagonist Anton Mogart, a.k.a. Midnight Man. Hij is een dief die het vooral gemunt heeft op waardevolle kunstobjecten en manuscripten en die vaak toeslaat om middernacht.

De hoofdrol in de serie is voor Oscar Isaac en zijn belangrijkste tegenstander lijkt Arthur Harrow, gespeeld door Ethan Hawke, te worden. Nu Ulliel tragisch om het leven is gekomen, zullen kijkers waarschijnlijk extra oog hebben voor de laatste acteerprestatie die we van de opmerkelijke Franse ster te zien zullen krijgen.

Ontdek 'Moon Knight' op Disney+ vanaf 30 maart, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top