Het echte verhaal achter 'Red Tails'

Films | Tien jaar geleden werd 'Red Tails' uitgebracht. Proximus Pickx kijkt terug op de film die het waargebeurde verhaal vertelt van het eerste Afro-Amerikaanse luchtmachtsquadron in het Amerikaanse leger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Italië, 1944. Terwijl de geallieerden in Europa door de oorlog worden geteisterd, krijgt een eskader zwarte piloten, bekend als de Tuskegee Airmen, eindelijk de kans om zich in de lucht te bewijzen. Terwijl ze op de grond met ernstige discriminatie worden geconfronteerd. De film brengt hulde aan deze onbezongen helden die buitengewone uitdagingen zijn aangegaan en geschiedenis hebben geschreven.

Deze film, en het verhaal dat hij vertelt, stond al lange tijd op de radar van Hollywood. George Lucas zette zijn tanden in het project in 1988, maar na vele jaren en verschillende keren van regisseur te zijn veranderd, heeft uiteindelijk Anthony Hemingway de film afgemaakt.

Waargebeurd verhaal

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het land nog onder de Jim Crow-wetten viel, vochten de Tuskegee Airmen voor het recht om voor hun land te strijden. In hun strijd voor respect en gelijke kansen in het leger, verenigden ze zich en steunden elkaar.

In die tijd hield het militaire beleid Afro-Amerikaanse piloten aan de grond met het argument dat ze "niet de juiste kwalificaties hadden" om belangrijke missies te vliegen. Toen de hoge officieren uiteindelijk toegaven dat ze mochten vliegen, werd niet alleen de weg vrijgemaakt voor integratie binnen het leger, maar ook in het hele land.

Hoewel de film uiteraard ingaat op de politieke en historische context, is 'Red Tails' ook een groots spektakel; het is een avontuur boordevol actie met adembenemende luchtgevechten en baanbrekende visuals. In de cast vind je Cuba Gooding Jr., David Oyelowo, Terrence Howard, Bryan Cranston, Method Man en Michael B. Jordan.

Ontdek 'Red Tails' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top