Deze films prijken vanaf vandaag in de Belgische cinemazalen

Films | Ook deze week worden er weer prachtige films op de wereld losgelaten. In België is er vanaf vandaag een hartverwarmende documentaire te zien in de cinema, maar ook een spannende thriller en een Franse komediefilm met een melancholisch randje. Proximus Pickx vertelt je er alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mr. Bachmann and his Class (2021)

De Duitse regisseuse Maria Speth trok met haar camera naar de klas van Dieter Bachmann, een leraar aan de Gerhard Büchnerschool in het Duitse Stadtallendorf. Daar filmde ze maandenlang beelden over het wel en wee in de klas en zag ze hoe meester Bachmann zijn leerlingen, tieners met heel verschillende achtergronden, probeert te prikkelen en te inspireren met onder andere muziek en taal. Het portret won de Zilveren Beer in Berlijn.

Nightmare Alley (2021)

In deze spannende film van de Mexicaanse regisseur Guillermo Del Toro zien we hoe Stanton Carlisle (Bradley Cooper) als circusartiest mensen manipuleert en vervolgens oplicht. Hij kijkt met misprijzen naar deze toeschouwers die in het ootje worden genomen en zweert nooit hetzelfde lot te zullen ondergaan. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan wanneer hij een intrigerende vrouwelijke psychiater (Cate Blanchett) ontmoet die nog meer talent voor manipulatie heeft dan hij.

L’amour c’est mieux que la vie (2021)

In deze allerlaatste film van de Franse filmregisseur en -producent Claude Lelouch zien we hoe de Gérard (Gérard Darmon) het slechte nieuws heeft gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is geworden. Hierop besluiten zijn twee vrienden, Ary (Ary Abittan) en Philippe (Philippe Lellouche), de man nog een laatste cadeau te doen, namelijk een romance. Ze doen dit omdat Gérard er in zijn lange leven altijd prat op ging dat de liefde het belangrijkste goed is in het leven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top