N’Landu Lubansu, één van de nieuwe sterren van de epische Belgische reeks 'Fils De'

Series | Proximus Pickx brengt je een interview met N'Landu Lubansu, een veelbelovende jonge acteur die samen met Marka, Bwanga Pili Pili, Mara Taquin, Camille Pistone en Béatrice Dalle een van de hoofdrollen vertolkt in de nieuwe epische reeks 'Fils de'. In deze Proximus Pickx-coproductie wordt je meegezogen in de grootstedelijke realiteit van onze hoofdstad. Vanaf 27 januari kan je deze reeks ontdekken op Pickx Mix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

N’Landu Lubansu, één van de nieuwe sterren van de epische Belgische reeks 'Fils de'

'Fils de'  is een mythologisch epos dat zich afspeelt in het Brusselse stadsmilieu. In deze reeks, geïnspireerd door echte gebeurtenissen, ontdekken we het verhaal van een gangstervader, Franck Pistone, die 17 jaar geleden op de vlucht ging nadat hij een legendarische overval pleegde. Hij keert terug naar Brussel om zich met zijn kinderen te verzoenen omdat hij voelt dat zijn einde nabij is. Deze terugkeer leidt tot een gevaarlijke schattenjacht - een stapel diamanten - in Brussel. In de serie belichaamt N'Landu Lubansu het personage César, een jongeman uit de Matongéwijk.

Welke acteerervaring had je voor je aan 'Fils de' begon?

N'Landu Lubansu: "Ik speelde al in een paar korte films voor 'Fils de'. Daarna heb ik samen ik mijn kleine broertje meegedaan met de casting die Kadija Leclere heeft georganiseerd voor 'Fils de'. Uiteindelijk kozen ze mij voor de rol van César. Deze reeks heeft voor mij veel deuren geopend, want sindsdien krijg ik meer en andere rollen."

Wat vond je kleine broer van jouw selectie?

N.L.: "Hij was blij voor mij. Mijn broer is een hedendaagse danser in heel wat shows in Brussel en aangezien deze rol weinig danspartijen heeft, was de rol van minder belang voor hem."

Wat vond je leuk aan dit project?

N.L.: "Het was mijn eerste project op zo'n grote schaal, dus dat interesseerde me direct. Zien hoe een set werkt, alle verschillende aspecten van de productie ontdekken... En het is vooral boeiend om te leren begrijpen hoe je een personage belichaamt door hem te laten evolueren tot aan het einde van een verhaal, zonder de scènes chronologisch te schieten. Dit was voor mij een leuke ontdekking van het beroep van acteur en ik vond het geweldig.

In 'Fils de' speel je César. Hoe zou je hem omschrijven?

N.L.: "César is opgegroeid in de Matongéwijk. Hij houdt van de rechte lijn terwijl de wereld rondom hem in chaos zit. Alles rond hem stort in en hij is de enige die het hoofd koel weet te houden. Daarbovenop zit hij volop in de puberteit en worstelt hij met zichzelf. Maar hij heeft ook de leeftijd waarop hij zich realiseert dat volwassenen niet onfeilbaar zijn, of het nu zijn moeder, zijn vader of zijn oom is.

Brussel speelt een belangrijke rol in de reeks. Ken je onze hoofdstad en de Matongéwijk goed?

N.L.: "Ja, ik heb hier altijd gewoond, dus ik ken Brussel en de Matongéwijk heel goed. Ik denk dat ik al op alle plaatsen ben geweest waar we opnamen. Een van de sterke punten van deze reeks is dat Brusselaars ongetwijfeld verschillende plaatsen zullen herkennen, terwijl iemand van buiten de stad niet wordt afgeleid door de herkenningspunten in de stad."

Hoe heb je je voorbereid op de rol van Caesar?

N.L.: "Ik heb eerst het scenario een aantal keren herlezen, want ik wilde werken aan de evolutie van het personage, zodat hij op een bepaalde manier zou beginnen en als een veranderd man zou eindigen. De rol van César moet ook wel evolueren, hij is immers een adolescent. Hij is ook een personage dat veel harde klappen krijgt, ik moest zelf hard zoeken om zijn rol zoveel mogelijk diepgang te geven. Wat een pluspunt was, is dat ik tijdens het filmen ook puberde en dat ik daarom op sommige vlakken gewoon mijzelf speelde in de reeks. Ik heb het eindresultaat nog niet bekeken, dus ik kan niet wachten om dat te zien!"

Er zit veel muziek in de serie, vooral Belgische artiesten. Luister je veel naar muziek?

N.L.: "Ja, ik luister veel naar muziek, voornamelijk rap. Als ik mijn Spotify-profiel bekijk, zie dat ik zes uur per dag muziek beluister. Dus ja, ik luister veel. Bovendien werk ik in de muziekwereld. Ik help artiesten als artistiek leider in de studio's. Ik denk dan in het bijzonder aan mijn broer Mimbi, wiens debuutalbum binnenkort zal verschijnen. Dankzij 'Fils de' heb ik ook veel mensen in de muziekwereld ontmoet, dus je mag wel zeggen dat deze serie een zegen is."

Hoe verliep het filmen?

N.L.:  "Het was heel interessant, ik was de jongste op de set. Voor mij was dit als een acteerschool, ik leerde het klappen van de zweep van kleppers zoals Éric Godon en Béatrice Dalle... Ik heb de opnames heel bewust gevolgd, ik keek naar iedereen en probeerde te begrijpen hoe alles werkte. Bovenal was ik blij om elke dag bij te leren, om naar jezelf te kijken voor het vertolken van een rol en te acteren volgens de regels van de kunst."

Welke scène zal je het meest bijblijven?

N.L.:  "Er is één scène die in mijn geheugen gegrift staat, een waarin Caesar ruzie maakt met zijn oom Isha. Op dat moment was ik een brok emotie en zat ik voor de volle 100% in mijn rol. Toen begreep ik voor het eerst hoe het is om een acteur te zijn en dat ik hiervan mijn beroep kan maken."

In welke producties zullen we jou in de toekomst zien?

N.L.: "Ik ben net klaar met de opnames van de film 'Le Paradis' van Zeno Graton en het ging heel goed. Bovendien ben ik ook nog bezig met mijn studies en mijn werk in de muziekwereld. Maar als het kan, ga ik proberen me volledig in de filmwereld te storten, in de hoop dat het goed gaat!"

Vond je dit interview interessant? Lees ook dit artikel: 'Fils de', een stedelijk epos in de wereld van hiphop en de Brusselse jungle

Ontdek 'Fils de' vanaf 27 januari,  beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor dit optiepakket 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top