Hoe twee mensen uit verschillende leefwerelden dan toch de liefde vinden in Billie vs Benjamin

Films | Stel je voor: je bent op vrijgezellenweekend en je ontmoet de liefde van je leven. Laat je dan je politieke voorkeur meetellen in je gevoelens voor de ander? In die angstige situatie belanden Billie en Benjamin. Deze twee singles worden verliefd op elkaar, maar zal hun liefde voor elkaar hun grote verschillen overwinnen? Dat ontdek je in 'Billie vs Benjamin' op Streamz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe twee mensen uit verschillende leefwerelden de liefde vinden in 'Billie vs Benjamin'

Vanaf 17 januari kan je op streamingsplatform Streamz kijken naar 'Billie vs Benjamin'. In het comedydrama ontmoet het links geörienteerde meisje Billie de eerder rechtse jongen Benjamin. Ze worden halsoverkop verliefd nadat ze elkaar ontmoetten op een vrijgezellenweekend. Hun droom wordt doorprikt wanneer bij een banale discussie woorden als 'linkse trut' en 'rechtse lul' vallen. De verliefdheid tussen hen is groot, maar hun tegenstellingen dreigen al snel nog groter te worden. Deze reeks vertelt het verhaal van twee mensen die elkaar doodgraag zien, maar die zich als individu niet altijd goed voelen bij de politieke interesses van de ander.

In een wereld waarbij polarisatie steeds vaker komt opduiken, kan deze reeks voor velen absoluut herkenbaar zijn. Protestacties worden niet meer alleen gevoerd door mensen die het oneens zijn met een situatie, maar ook door mensen die hun politieke voorkeur willen tonen. Bovendien is politieke correctheid een actueel thema en lijken de meningen van veel Vlamingen verder dan ooit uit elkaar te liggen. Terwijl de rechtse partijen aan populariteit winnen in de verkiezingspeilingen, duiken op linkse hoek ook betere cijfers op. Die verdeeldheid wordt in 'Billie vs Benjamin' weerspiegeld, alleen sluipt de grote tegenstelling bij dat koppel ook de huiskamer binnen.

Politiek incorrect vs wereldverbeteraar

Charlotte Timmers en Ward Kerremans spelen in deze gloednieuwe serie naast andere toppers zoals Jeroen Perceval en Joke Emmers, en ook muzikant Ruben Block vertolkt een belangrijke rol als verteller. Perceval vertolkt Tommie, de beste vriend van Benjamin, een flapuit die niet op zijn mondje gevallen is en vaak politiek incorrect uit de hoek komt. Emmers is Marie, de beste vriendin van Billie, een fanatieke veganist en wereldverbeteraar. En Ruben Block, in de serie beter bekend als de man in de strandstoel, praat de serie op eigenwijze manier aan elkaar. 

De reeks van scenarioschrijvers Tim Van Aelst en David Vennix werd al bekroond tot 'Beste Serie' op het International TV Series Festival in Berlijn. Na de lancering op Streamz zal naar 'Billie vs Benjamin' ook op VTM te bekijken zijn. Hier lees je meer over welke andere reeksen er momenteel nog op Streamz te bekijken zijn.

Ontdek ‘Billie vs Benjamin’ vanaf 17 januari op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top