Nu op Netflix: ‘Stay Close', nieuwe verfilming van Harlan Coben-roman

Series |

‘Stay Close’, een Britse miniserie naar de gelijknamige roman van Harlan Coben, is beschikbaar op Netflix. Dit misdaaddrama is de tweede Netflixminiserie op basis van de boeken van de auteur en zit vol mysteries, verdwijningen en valse voorwendselen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Stay Close’ speelt zich af in Groot-Brittannië, meer bepaald in Blackpool. Megan is een moeder die samen met haar man Dave drie kinderen opvoedt. Ray was ooit een veelbelovend fotograaf, maar nu zit hij vast in een baan als paparazzo en zit hij met zijn fototoestel jonge mannen achterna die hopen dat ze ooit wereldberoemd gaan worden. Broome, daarentegen, is een detective die een onopgeloste verdwijningszaak niet kan laten rusten. Een nieuwe zaak gaat het verleden oprakelen en zal een invloed hebben op zowel het leven van Megan als dat van Ray en Broome.

Deze serie is een van de vele fictieverfilmingen van de Amerikaanse romanschrijver Harlan Coben, die een lucratieve deal met Netflix tekende. Zijn eerste Netflixverfilming, 'The Stranger', werd vorig jaar uitgebracht op het streamingplatform. Richard Armitage, de acteur die de fotograaf Ray speelt, speelde ook in 'The Stranger' mee (hij vertolkte de rol van Adam). Net als in 'The Stranger' draait ‘Stay Close’ voor een groot stuk om talrijke geheimen die opnieuw naar boven komen en die een radicale invloed gaan hebben op de mensen die er bij betrokken zijn, zoals in dit geval zowel Ray Levine (Armitage) als Megan (Cush Jumbo) en Broome (James Nesbitt), om nog maar te zwijgen van Megans oude vriendin Lorraine Griggs (Sarah Parish).

Een totaal andere rol

In een interview met het tijdschrift "Hello!" bevestigt Armitage dat het enige verband tussen Stay Close en The Stranger is dat het verfilmingen zijn van de romans van Coben. Een feit dat hem ervan overtuigde om in deze tweede reeks een andere rol op zich te nemen. "Mijn eerste vraag was of het personage anders genoeg zou zijn dan het personage dat ik net had gespeeld, want ik wilde niet hetzelfde gaan doen, maar daar waren ze zich ook van bewust," zei hij. "Voor hen is het een ander personage, het zal er anders uitzien, het zal ook anders aanvoelen.

Dat hij zich aangetrokken voelde tot het project heeft ook te maken met zijn passie voor Cobens romans. Hij "houdt van de thema's waar Harlan mee speelt, zoals identiteit en jezelf opnieuw uitvinden, het verleden dat je inhaalt en hoe je proberen te verstoppen. Het is het fantasma en de ergste nachtmerrie van mensen die zichzelf opnieuw proberen uit te vinden maar het lukt hen niet omdat het verleden hen blijft achtervolgen."

Ontdek ‘Stay Close’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top