Deze familieleden van de Harry Potter-acteurs verschenen in de films

Films | De Harry Potter-saga heeft miljoenen fans al meer dan 20 jaar doen verbazen. Er valt echter nog veel te leren over dit magische universum! Wist je bijvoorbeeld dat familieleden van bepaalde acteurs op het scherm verschenen? Proximus Pickx vertelt je over deze originele filmanekdotes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De broer van Emma Watson

Emma Watson vertolkt Hermelien Griffel en in de vijfde film, 'Harry Potter en de Orde van de Feniks', vinden we plots haar broer terug. De opmerkzame kijkers zullen Alex Watson een aantal keren in alle anonimiteit aan het werk zien. Hij verschijnt als figurant zeer kort in een aantal scènes aan de zijde van zijn zus, Daniel Radcliffe (Harry) en Rupert Grint (Ron). Er zijn twee scènes waarin Alex zichtbaar is. Zo maakt hij als leerling deel uit van het Huffelpuf-huis, waardoor hij aan tafel zit met Ron, Hermelien en Harry. In een andere scène staat hij op de binnenplaats van Hogwarts naast zijn zus. Als figurant was er echter geen stukje tekst voor hem weggelegd. Voor Alex was dit geen opstap naar een grote acteercarrière, want hij ging zich nadien vooral richten op zijn modellencarrière.

De dochter van Chris Columbus

Chris Columbus is de regisseur van de eerste twee Harry Potter-films. Hij gaf zijn dochter, Eleanor Columbus, een klein rolletje als één van de studenten van Zweinstein. Ze kruipt er in de huid van Susan Bones, een jonge heks. Je kan haar onder meer terugvinden tijdens de magische lessen die aan de kleine tovenaars worden gegeven. Het heeft geen zin om te speuren naar een stukje tekst van haar, want dat was geen optie. Eleanor is immers een Amerikaanse en J.K. Rowling had Chris Columbus laten beloven dat de hele cast Brits zou zijn. Eleanor zou met haar Amerikaans accent de vreemde eend in de bijt zijn. Toch zal het voor haar ongetwijfeld een eer zijn geweest om deel uit te maken van één de meest iconische filmsaga's ooit.

De neef van Ralph Fiennes

Ralph Fiennes speelde de immer gevreesde Voldemort. In de zesde film, 'Harry Potter en de Halfbloed Prins', leren we meer over de jonge Voldemort. Zo ontdekken de kijkers dat de jonge Voldemort als Tom Riddle door het leven ging. De flashback-scènes konden uiteraard niet gespeeld worden door Fiennes zelf, en daardoor moest er een jongere versie van hem worden gecast. Het oog viel op Hero Tiffin en dat was geen toeval. Hij was immers de neef van Fiennes en dus de geknipte persoon om de jonge Voldemort te vertolken. Leuk weetje: deze verschijning zette Tiffin op de kaart als acteur. Hij werd onder meer één van de hoofdpersonen in de romantische saga ‘After’, die uit maar liefst vier films bestaat.

De zoon van Brendan Gleeson

Een andere familieband is die tussen Brendan Gleeson en zijn zoon Domhnall. Brendan is niemand minder dan de vertolker van Mad-Eye Moody, de griezelige en norse professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten die verschijnt in de vierde film van de saga, 'Harry Potter en de Vuurbeker'. Hij heeft vanaf dan een terugkerende rol in de rest van de franchise en is een van de familieleden van Perkamentus. Bovendien beschermt hij Harry vanaf dat moment.

Domhnall, de zoon van Brendan Gleeson, maakt als Bill Weasley zijn intrede in 'Harry Potter en de Relieken van de Dood, deel 1'. De twee Ierse acteurs delen slechts één scène samen. In die scène nemen veel bondgenoten een Polyjuice Potion in om de vorm van Harry Potter aan te nemen. Ze doen dit om hem te beschermen. Dit betekent het begin van het einde voor Mad-Eye Moody en het is Bill die het overlijden van hem bekendmaakt.

De zus van Emma Thompson

Eindigen doen we met Emma Thompson, die de rol van professor Trelawney - lerares waarzeggerij - vertolkt. Zij komt in de derde film aan de oppervlakte door Harry te helpen zijn toekomst te lezen, maar die blijkt desastreus te zijn. Ze verschijnt nadien ook nog in de volgende films, waaronder de vijfde, waar de gruwelijke Dolores Omber haar van Hogwarts wil verdrijven.

Thompson krijgt in deze bijzonder succesvolle filmserie ook het gezelschap van haar zus, Sophie. Zij heeft een veel kleinere rol: die van Mafalda Hopkirk, een medewerkster van het Ministerie van Toverkunst. Haar rol wordt belangrijk in de voorlaatste film, wanneer zij de heks is in wie Hermelien verandert om te infiltreren in het Ministerie van Toverkunst.

De acht films van Harry Potter zijn nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top