Ook wij popelen om een derde film van 'Legally Blonde' en wel hierom

Films | Fans en ingewijden wisten het al langer. In 2022 komt een derde film van ‘Legally Blonde’ aan. Daarin zal de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon opnieuw in de rol kruipen van het personage Elle Woods. Maar was de filmreeks niet al lang dood en begraven? En waarom moet er toch nog een derde deel komen? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twintig jaar geleden maakten we kennis met Elle Woods (Reese Witherspoon) in de film ‘Legally Blonde’ (2001). Elle was een piepjonge, rijke blonde Amerikaanse vrouw die een luxueus prinsessenleven leefde in Beverly Hills samen met haar lieftallige chihuahua Booster en toenmalige vriend Warner (Matthew Davis). Warner was echter geen fan van Elles 'roze' levensstijl en verbrak de relatie. Hij wou naar eigen zeggen een “meer serieuze” partner, die beter paste in zijn carrièreplanning.

Om Warner terug te winnen, en diens ongelijk te bewijzen, schreef Elle zich dan maar in op dezelfde prestigieuze universiteit als hem: Harvard. Daar wou ze rechten studeren en bewijzen dat ze als modebewuste dame wel degelijk serieus werk kan verrichten. Elle begint met goede moed, maar haar stereotype uiterlijk en gedrag zorgen ervoor dat ze snel het onderwerp van spot wordt bij haar medestudenten. Gelukkig liet ze zich hierdoor niet uit het lood slaan. Ze bewees, door hard te werken en veel te studeren, dat een modieuze levensstijl hand in hand kan gaan met zware studies aan Harvard.

Stereotype aan de kaak gesteld

Reese Witherspoon stelde met haar rol een stereotype beeld over vrouwen aan de kaak. Elle was immers blond, hield van roze kledij en was nooit zonder make-up te zien. In de Harvard-wereld van de toekomstige advocaten werd ze daarom enorm uitgelachen. Als vrouw mocht je immers minder zomaar uit de toon vallen en moest je jezelf veel saaier opstellen als je serieus genomen wou worden. Gelukkig luisterde Elle niet naar al die stereotype opmerkingen. Ze gooide zich op haar studies en Witherspoon toonde op die manier dat je het ook als modebewuste blonde vrouw perfect kan maken in de wereld van rechtsregels en advocaten.

Blijf altijd jezelf!

Elle kreeg heel wat kwetsende commentaren te verduren, maar ze liet zich niet kisten. Ze bleef ravissant voor de dag komen, koos zoals altijd de meest perfecte outfit uit en bleef bovendien trouw aan haar lievelingskleur roze. Ook haar chihuahua Booster bleef altijd aan haar zijde en ook haar blonde lokken verstopte ze nooit. Elle leerde iedereen om zichzelf te blijven en alleen daarom verdient ze een pluim. Dat ze toevallig zeer slim was en al haar concurrenten een academische hak kon zetten, is gewoonweg mooi meegenomen.

Vriendschap boven alles

Elle mag dan wel zweren bij een overvolle, roze kleerkast, toch zijn mooie kledingstukken niet het belangrijkste in haar leven. Dat zijn immers haar vrienden die ze al heel wat jaren kent. Bovendien slaagt Elle erin om overal waar ze komt, heel wat harten te veroveren. Ze kijkt immers op niemand neer en heeft geen peperdure producten nodig om haar sympathieke en empathische zelve te zijn. Als dat geen mooie eigenschap is.

'Legally Blonde 3'

De avonturen van Elle bleven populair bij de vele fans. In 2007 werd er een musical gemaakt over Elles avonturen en in 2009 kwam er een nieuwe televisiefilm uit genaamd, ‘Legally Blondes’. Het was zo klaar als een klontje voor Reese Witherspoon. Er moest en zou een derde film van ‘Legally Blonde’ aankomen en het startschot daarvan werd gegeven in 2018. Toen maakte de actrice zelf bekend dat de voorbereidingen zouden starten voor ‘Legally Blonde 3’. Er is nog niet veel bekend over het verhaal. We weten enkel dat Witherspoon opnieuw in de huid zal kruipen van Elle Woods en dat zij als veertigjarige blonde vrouw nieuwe uitdagingen zal aangaan. Actrices Jennifer Coolidge, Alanna Ubach en Jessica Cauffiel zouden ook opnieuw van de partij zijn.

Kan je niet wachten op het derde deel van deze filmreeks? Bekijk dan ‘Legally Blonde 2: Red, White en Blonde’ woensdag om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top