Woef! Het tweede seizoen van ‘Viervoeters’ komt eraan

Films | 'Een datingsprogramma voor honden', zo omschreef 'Container Cup'-presentator Pedro aan Wesley Sonck 'Viervoeters'. In dat populaire Play4-programma proberen hondenliefhebbers Dominique Van Malder en Joris Hessels, de bezielers van 'Radio Gaga' terwijl Hessels ook achter het stuur te zien is in de Canvas-humaninterestreeks 'Taxi Joris', asielhonden te koppelen aan een nieuw baasje. Na een succesvol eerste seizoen vol ontroerende momenten volgt vanaf woensdag een tweede seizoen met opnieuw heel wat lief en leed bij mensen en honden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De insteek van ‘Viervoeters’ is simpel. Heel wat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe trouwe viervoeter, belanden bij broodfokkers die niet altijd het beste voor hebben met de gezondheid van de dieren. In de asielen daarentegen wachten jaarlijks zo’n 4.000 honden op een nieuwe thuis. En corona en de strenger controles van Dierenwelzijn zorgen er ook voor dat veel asielen vollopen. De makers van ‘Viervoeters’ willen aan toekomstige baasjes tonen dat een hond uit het asiel net zo goed je volgende beste vriend kan worden. Tegelijk willen ze zo veel mogelijk honden een nieuw gouden nestje geven.

Ontroerende tv-momenten

Dat leverde in seizoen 1 heel wat ontroerende televisiemomenten op, ook omdat de makers meer het accent leggen op de toekomstige baasjes in plaats van op de honden (al krijg je ook een realistisch beeld van de adoptieprocedure). Op stip staat bijvoorbeeld de aflevering rond de tweelingdochters van de familie Van Gool. Nadat de hoogbegaafde dochtertjes hun ouders hebben kunnen overtuigen om toch een braaf hondje te nemen, zijn ze dolblij als ze het nieuws vernemen dat ze de pup Yodel mogen adopteren. De tranen vloeien rijkelijk bij de tweelingzussen wanneer ze de schattige puppy zien binnenhuppelen.

Perfecte match

Ook niet te versmaden: de aflevering rond Angel. Tien jaar lang was deze witte labrador een blindengeleidenhond maar nu zijn dienstjaren erop zitten is hij op zoek naar een nieuwe familie. Een jong koppel lijkt de perfecte match te zijn. De aflevering over de hondenwens van de 15-jarige Kato was ook een hoogvlieger. Kato werd vorig jaar ziek en kreeg de diagnose diabetes, wat een grote impact had op haar en het gezin, de 6-koppige familie Verleyen. Zo vermagerde ze op een halve week 12 kilo. Ze wilde al langer een hond en ook om haar te troosten stemden mama en papa toe. Op de familiefoto van de Verleyens staat nu voortaan met trots Billy te pronken, een zwart-wit gevlekte Franse bulldog.

Voor alle duidelijkheid: in ‘Viervoeters’ wordt niet zomaar een willekeurige hond aan een persoon of familie gematcht. Experts kiezen een dier dat het best bij de levensstijl en het karakter van de deelnemers past en geven de mogelijke adoptieouders tips over waar ze op moeten letten. 

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Viervoeters' volgen Dominique Van Malder en Joris Hessels onder andere de gepensioneerde a
vonturiers Renaat en Annie. Ze trekken Europa rond met hun jeep en zijn op zoek naar een hond die alvast niet wagenziek zal worden. Ook de Familie Verleyen kijkt uit naar een nieuwe hond. Vorig jaar namen ze afscheid van hun Jack Russel Toby. Het gemis was enorm maar nu vinden ze de tijd rijp voor een nieuwe hond. 

Bekijk ‘Viervoeters’ vanaf woensdag 12 januari om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top