Het echte verhaal achter de hit ‘Drivers License’ van Olivia Rodrigo

Muziek |

Exact een jaar geleden bracht Olivia Rodrigo de hit van 2021 uit: ‘Drivers License’. Of je nu fan was of niet, het nummer was maandenlang niet weg te slaan uit de hitlijsten. Maar wat is nu het echte verhaal achter de aangrijpende tekst? Proximus Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het begon allemaal voor Olivia Rodrigo op Disney Channel. Toen ze nog maar 12 jaar oud was, werd ze ontdekt op televisie in series als 'An American Girl: Grace Stirs Up Success' en 'Bizaardvark'. Echte erkenning kreeg ze echter pas een paar jaar later voor haar rol in de nieuwe versie van de 'High School Musical'-saga. Het was die rol die haar bijna rechtstreeks haar eerste grote hit opleverde.

De jonge Amerikaanse actrice en zangeres speelt er samen met Joshua Basset. Het tweetal wordt verliefd op het scherm, maar begint ook naast de camera’s een relatie. Hun relatie was zeer geliefd en werd door miljoenen fans gevolgd op het web. Helaas was de romance van korte duur.

Olivia Rodrigo had het erg moeilijk met de breuk, maar de situatie heeft haar geen windeieren gelegd. Ze goot de stukgelopen relatie namelijk in ‘Drivers License’, dat een wereldhit werd. Iedereen die ooit al door een relatiebreuk is gegaan, kan zich vinden in de tekst. Het nummer bracht haar dan ook vele prijzen en nominaties op en bleef wekenlang bovenaan de hitlijsten staan. Maar de muzikale kwaliteit van het liedje is niet de enige reden.

Wereldbekende driehoeksverhouding

Op sociale media gingen mensen meteen op zoek naar de mensen die voorkomen in de tekst van haar hit. Rodrigo heeft het namelijk over een “ouder blond meisje” dat de nieuwe liefde zou zijn van haar ex. Volgens het web is dit niemand minder dan Sabrina Carpenter, ook een jonge actrice en zangeres, die haar carrière eveneens startte bij Disney.

Volgens de geruchten heeft Sabrina Carpenter gereageerd op 'Drivers License' met haar liedje 'Skin'. Daarin spreekt ze een meisje aan dat jaloers is op haar relatie en lijkt te hopen dat die stuk loopt. De tekst van het nummer laat niet veel aan de verbeelding over en geeft duidelijk haar verhaal van de driehoeksverhouding.

Joshua Bassett kon gelukkig lachen met de hele situatie. "Ik begrijp waarom mensen geïnteresseerd zijn in dit soort dingen", zei hij. Olivia Rodrigo liet het daar echter niet bij zitten, want ze volgde met een andere grote hit genaamd 'Good 4 u'. Of hoe je liefdesverdriet omzet in een wereldwijd succes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top