‘Fils de': een schattenjacht in de Brusselse jungle

Films |

Belgische series zijn de laatste jaren goed op dreef. Na ‘La Trêve’, ‘Ennemi Public’, 'Coyotes' en 'Baraki' belooft de volgende op de lijst een grote hit te worden. ‘Fils de' is coproductie van Proximus die je onderdompelt in de ondergrondse wereld van de Brusselse hiphop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Fils de’ is een Belgische mythologische serie die je meeneemt naar hartje Brussel. Het verhaal van gangster Franck Pistone, die al zeventien jaar op de vlucht is na de roof van de eeuw te hebben gepleegd, is trouwens gebaseerd op waargebeurde feiten. Hij keert terug naar Brussel om zich met zijn kinderen te verzoenen, omdat hij voelt dat zijn einde nabij is. Die terugkeer ontketent echter in een gevaarlijke schattenjacht in de vijandigste stadsjungle ter wereld: onze hoofdstad.

Maar eigenlijk is het vooral het verhaal van Camille, de buitenechtelijke zoon van de gangster die opnieuw contact moet leggen met de vader die hij nooit echt gekend heeft. Hij heeft namelijk een tijdje geleden de Nederlandse maffia de rug toegekeerd en ziet het niet meteen zitten om zijn contacten in dat milieu terug aan te spreken. Maar nu hij aandacht wil van zijn vader, besluit Camille de diamanten terug te vinden die zijn vader zeventien jaar eerder in Brussel heeft verborgen. Salim, zijn beste vriend, zal hem helpen.

Hiphop en Griekse tragedie

‘Fils de’ is een verhaal over een begeerlijke erfenis. En het probleem met een erfenis is dat hoe groter die is, hoe meer mensen hem willen. De diamanten die Franck heeft verstopt worden gezocht door zijn dochter, zijn zonen, zijn ex-vrouwen, Nederlandse maffiosi, een Afrikaanse gangster, een mysterieuze eenogige huurling en een oude Vlaamse zakenman. Kortom: de strijd wordt bikkelhard.

Al die familiegeheimen doen dus meteen denken aan een Griekse tragedie. De makers hebben dan ook hun mosterd gehaald bij grote Griekse verhalen.

Topcast

Het eerste seizoen van de veelbelovende serie bestaat uit acht afleveringen van elk 45 minuten. De productie is doordrongen van het Brussels DNA en neemt je mee naar verschillende wijken van de hoofdstad: van Marollen tot Anderlecht, via Neder-over-Hembeek.

De hoofdrollen worden gespeeld door Camille Pistone en Salim Talbi, die op maat gemaakte rollen spelen waarin ze dus ook hun echte namen behouden. De rijzende Brusselse ster Mara Taquin maakt ook deel uit van de cast. Je kan haar al gezien hebben in ‘Ennemi Public’. In de rol van de gangstervader vinden we de vader van Angèle en Romeo Elvis, de muzikant Marka, die zijn acteerdebuut maakt.

‘Fils de’ is vanaf 27 januari beschikbaar in Pickx Mix. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top