Geboren entertainers in ‘Saartje’: Amelie Albrecht en Francisco Schuster

Films | Twee volbloed entertainers, de ene op het podium als comedienne en de andere als zanger, danser en acteur op Ketnet, zijn deze week te gast in ‘Saartje’. Amelie Albrecht en Francisco Schuster waren beiden geboren voor hun huidige jobs, vertellen ze op de sofa bij Saartje Vandendriessche.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de twee acteurs van vorige week komen er deze keer opnieuw twee gasten met een bijzonder verhaal langs in de studio van ‘Saartje’. Gastvrouw Saartje Vandendriessche ontvangt comedienne (de eerste vrouwelijke winnaar van Humo’s Comedy Cup) Amelie Albrecht en zanger, danser en acteur in ‘#LikeMe’ Francisco Schuster. Zij staat bekend voor haar droge humor, hij voor zijn vrolijke vriendelijkheid. Zoals steeds vuurt Saartje trefwoorden op hen af waar ze zelf invulling aan kunnen geven, en weet zelfs de gastvrouw niet op voorhand welke trefwoorden dat zullen zijn. Klaar voor alweer een interessant en ongedwongen gesprek!

Amelie Albrecht

Toen Amelie Albrecht in 2018 de eerste vrouwelijke winnaar van Humo’s Comedy Cup werd, was ze nog niet zo heel lang met comedy bezig. Of toch, op het podium dan, want de humor zit al sinds haar geboorte in haar bloed. Toen ze in 2016 naar comedycafé The Joker ging, besefte ze dat ze ook op dat podium wilde staan. Eind 2017 maakte ze er haar debuut. Een jaar later stopte ze met haar job als postbode en won ze de meest prestigieuze comedywedstrijd van ons land.

Sindsdien gaat het hard voor de comedienne uit Dendermonde. Ze werkte mee aan ‘De Ideale Wereld’ waar ze als schrijver en reporter ingezet werd. Voor ‘De Cooke & Verhulst Show’ mocht ze opnieuw de baan op als vliegende reporter, een job die haar ligt, maar het podium en de rechtstreekse interactie met het publiek blijven primeren. Sinds eind vorig jaar is ze op tour langs de Vlaamse zalen met haar eerste avondvullende show ‘Zwaar leven’.

Francisco Schuster

Als het lijkt alsof de rol van Yemi Mwamba deze acteur op het lijf is geschreven, dan is dat geen toeval. Francisco Schuster deed auditie voor het muzikale jongerenprogramma ‘#LikeMe’ op Ketnet en de makers waren erg onder de indruk van hem, maar ze hadden nog geen rol voor de acteur. Geen probleem, dachten de scenaristen, dan schrijven we er speciaal voor hem nog een personage bij. Geen wonder dus dat Yemi net als Francisco een innemende vrolijke jongen is die altijd iedereens vriend probeert te zijn.

Acteren bij ‘#LikeMe’ is een voltijdse job. Naast de opnames voor het derde seizoen, zijn er ook de liveshows, om nog niet te spreken van de interacties op straat met jonge fans. Tijd om verder te studeren is er dus niet echt, Francisco moest een sabbatjaar nemen bij de kunsthumaniora. “We zien wel hoe het verder gaat”, zegt hij.

De elfde aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 6 januari om 22u15 en op 7 januari om 16 uur op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Lees hier meer over 'Saartje':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top