Deze films missen hun release door de coronamaatregelen

Films | Net als elke week zouden we vandaag een oplijsting van de grootste filmreleases van de week maken, maar door de verstrenging van de coronamaatregelen blijven de cinemazalen voorlopig dicht. Enkele langverwachte films missen daardoor hun premièredatum. Dit zijn enkele films die de komende weken in de zalen moesten verschijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Tragedy of Macbeth

Joel Coen maakte voor de allereerste keer een film zonder zijn broer Ethan. Het duo is verantwoordelijk voor publieks- en filmperslievelingen als ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’, ‘No Country for Old Men’, ‘Burn After Reading’ en ‘Inside Llewyn Davis’. Joel Coen maakte een nieuwe interpretatie van het Shakespeare-epos ‘Macbeth’ met Denzel Washington en (echtgenote van de regisseur) Frances McDormand als Lord en Lady Macbeth. Andere grote namen in de cast zijn Corey Hawkins, Brendan Gleeson, Stephen Root en Harry Melling.

Bij de kleinschalige release in de Verenigde Staten was de schrijvende filmpers lyrisch. De performances van de hoofdrolspelers zijn er voor de geschiedenisboeken. De film speelt zich volledig in zwart-wit af, met wat The New York Times een “gepast desolaat landschap, diepe schaduwen en sprekende lege ruimtes” noemt. In ons land zullen we jammer genoeg nog even moeten wachten om dit kuststukje, dat normaal op 29 december moest uitkomen, te zien.

Licorice Pizza

Nog zo’n lieveling van de filmpers is regisseur Paul Thomas Anderson. Hij is de man achter films als ‘Magnolia’, ‘There Will Be Blood’, ‘The Master’ en ‘Phantom Thread’. Na die laatste legde hij zich toe op het regisseren van een aantal muziekvideo’s van de groep Haim. Alana Haim, een van de drie zussen van die groep, speelt op haar beurt een hoofdrol in ‘Licorice Pizza’, de nieuwste van de regisseur.

Die film speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 70. Het coming-of-age comedydrama over de tieners die daar en dan opgroeien is kort na de release al uitgeroepen tot een van de beste films van 2021 door het American Film Institute. ‘Licorice Pizza’ maakt kans op vier Golden Globes en acht Critics’ Choice Awards en wordt nu al genoemd als een van de grote kanshebbers op de volgende Oscaruitreiking. In ons land moest de film op 5 januari verschijnen, maar daar besliste de sluiting van de zalen anders over.

Scream

De iconische slasherfilmreeks ‘Scream’ begon in 1996 met de gelijknamige film waarin een gemaskerde moordenaar (de zogenaamde Ghostface) een groep jongeren opjaagt en doodt. De film was een enorm succes en werd in de jaren nadien opgevolgd met twee vervolgfilms. In 2011, elf jaar na de release van ‘Scream 3’, verscheen het vierde deel in de reeks en dit jaar, alweer ruim tien jaar later, zou het vijfde verschijnen. Ondanks het feit dat de film dezelfde naam heeft als de eerste in de reeks, gaat het niet over een reboot, maar wel een vervolg op ‘Scream 4’.

De nieuwe ‘Scream’ is de eerste in de franchise die niet geregisseerd is door horrorspecialist Wes Craven. De cast (David Arquette, Neve Campbell, Courtney Cox en Roger L. Jackson) zou dan weer wel bekend moeten voorkomen. Fans van het meta-slashergenre zullen nog even geduld moeten uitoefenen, want de film moest eigenlijk op 12 januari in de zalen komen.

Geremde blockbusters

Andere grote blockbusters zijn dan weer net uit in de zalen en moeten nu alweer op pauze gezet worden. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan ‘Spider-Man: No Way Home’, het nieuwste deel in Marvels Spidermansaga waarin we tot groot jolijt van de fans enkele oude bekenden weer zien opduiken. Ook ‘The Matrix Resurrections’, de terugkeer van de sciencefictiongigant met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss, was nog maar net uit.

Die films, enorme blockbusters die normaal op een stormloop naar de cinezalen zouden kunnen rekenen, moeten dus ineens op de rem duwen. Laten we hopen dat er bij de heropening van de cinemazalen nog wat plaats is in de programmatie om ook die prenten nog enkele keren te vertonen. Anders zou het vroegtijdige verdwijnen uit de zalen wel eens tot een kassaflop kunnen leiden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top