Benny Claessens en Bas Van Weert wisselen ervaringen uit in 'Saartje'

Films | Twee acteurs, de ene al ervarener dan de ander, zijn deze week te gast in de studio van ‘Saartje’ op Pickx+. Benny Claessens schitterde onlangs nog in het bekroonde ‘Albatros’, maar werkt tegenwoordig vooral in Duitsland, terwijl rijzende ster Bas Van Weert stilaan ons land verovert in ‘Mijn slechtste beste vriendin’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu de kerstafleveringen van ‘Saartje’ erop zitten, is het weer tijd voor de orde van de dag. Deze week zijn twee acteurs te gast in de sofa naast gastvrouw Saartje Vandendriessche. Benny Claessens en Bas Van Weert ontmoeten elkaar voor de eerste keer en duiken meteen in een diepgaand, ongedwongen gesprek. Zoals steeds sturen trefwoorden de praatgasten aan, terwijl zelfs Saartje niet weet welke wendingen het gesprek zal nemen.

Benny Claessens

Mats in de ‘Blinker’-verfilmingen, Benny in ‘Het Geslacht De Pauw’, Filip in ‘Undercover’ en ‘Ferry’ en vorig jaar Geoffrey in ‘Albatros’. Benny Claessens, die vorige maand 40 werd, heeft er al heel wat prominente film- en televisierollen op zitten in ons land, maar zo mogelijk nog prominenter is hij in Duitsland, waar hij voornamelijk op de planken staat. In 2010 verhuisde hij namelijk naar daar om nieuwe projecten na te jagen met mensen waarmee hij graag samenwerkt. Zijn projecten kiest hij namelijk vooral omwille van de mensen die eraan meewerken. En in Duitsland is er nu eenmaal wat meer budget voor cultuur dan in ons land.

‘Albatros’, waarin Benny de rol van de cynische Geoffrey speelt, een personage dat met zijn seksualiteit worstelt en enkel naar het afslankingskamp vertrekt om de VDAB te ontwijken, werd in oktober nog bekroond met de Prix Europa voor de beste Europese televisieserie. “Er zat veel van mij in Geoffrey, en toch is hij helemaal anders dan ik”, zegt Benny, die het gewoon is om zichzelf bloot te geven voor een rol.

Bas Van Weert

De andere gast in ‘Saartje’ heeft nog beduidend minder ervaring , maar daarom niet minder talent. Bas Van Weert begon als tiener te acteren in ‘Familie’ – de eerste auditie waar hij ooit aan deelnam – en bleef daar tot zijn eigen verbazing vier jaar lang een vast personage. Toen hij 17 was, verliet hij de cast van ‘Familie’ en waagde hij zijn kans in de toneelopleiding aan het conservatorium van Antwerpen. Dat draaide niet helemaal uit zoals gehoopt, dus volgde hij maar een andere opleiding. Nu is hij echter alsnog aan een opmars bezig in de televisiewereld.

Bas, die intussen 22 jaar jong is, kreeg in de nieuwe serie ‘Mijn slechtste beste vriendin’ de rol van toyboy Thomas, die een relatie begint met het oudere personage van Eva Van der Gucht. Ook Geoffrey begon in ‘Albatros’ iets met een oudere man, dus op dat vlak kunnen Bas en Benny alvast met elkaar meepraten.

De tiende aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 30 december om 22u15 en op 31 december om 16 uur op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Lees hier meer over 'Saartje':

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top