Het beste dat je in 2021 op Pickx kon beleven

Series | Nu het nieuwe jaar aan de deur staat aan te kloppen, blikt Proximus Pickx terug op de afgelopen 12 maanden en al het moois dat er te beleven viel. 2021 was een jaar vol uitdagingen en veranderingen en tijdens dat alles stond je dankzij Pickx op de eerste rij voor nieuwe concepten en oude bekenden. Dit zijn onze hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De lancering van Pickx+

Dit jaar in april lanceerde Proximus Pickx een nieuwe, exclusieve en geheel eigen televisiezender: Pickx+. Op die nieuwe zender kon je genieten van internationale talkshowsterren als Drew Barrymore en James Corden, maar ook van onze eigen Saartje Vandendriessches eerste praatprogramma, ‘Saartje’! Elke week ontving ze twee nieuwe gasten voor een ongedwongen, gemoedelijk en verrassend gesprek over de grote en kleine dingen des levens, en dat was alleen te zien op Pickx+!

Op de nieuwe zender kan je genieten van magisch entertainment als in ‘Penn & Teller: Fool Us’, van internationale topseries als ‘The Handmaid’s Tale’ tot nationale, door Proximus mee gefinancierde kleppers als ‘Pandore’. Met ‘Unplugged+' kreeg je, in tijden waarin de cultuursector door diepe dalen ging, toch een dosis live muziek en dankzij ‘Fresh Screens’ en ‘Fresh Music’ was je helemaal mee met wat er in het film- en muzieklandschap speelde. Kortom: de lancering van Pickx+ was een absoluut hoogtepunt dit jaar.

Ontdek het allemaal op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Digitale festivals

Nog steeds is de cultuursector kop van jut bij de coronamaatregelen. De volwaardige festivalzomer moesten we in 2021 ook missen. Gelukkig zit de cultuurwereld vol creatieve en ondernemende knappe koppen die ook afgelopen zomer er het beste van maakten. Zo lanceerden zowel Rock Werchter als Pukkelpop een coronaveilige versie van hun muziekfestivasl, genaamd Werchter Parklife en Pukkelpopkwartier. Van STAKE tot Ronnie Flex en van Bart Peeters tot Zwangere Guy, het kruim van de Belgische muziek stond op het podium in Werchter voor een beperkt publiek, en voor de camera’s die de livestreams via de site van Proximus recht naar je huiskamer brachten. Voor Pukkelpopkwartier gaven artiesten als DIRK., Slow Crush, Yung Mavu en Whispering Sons op vier locaties het beste van zichzelf. Die optredens zijn nog te herbeleven via Pickx.

Festivalsfeer in je eigen huiskamer was ook het mantra van ‘Tomorrowland Around The World – the digital festival’, de nieuwe digitale versie van het dansfestijn Tomorrowland. Met 3D-technologieën, speciale effecten en de wereldtop van de elektronische muziek kon iedereen zich thuis in een magische wereld wanen waar de magnifieke shows van Tomorrowland wel helemaal konden plaatsvinden. En bij Proximus Pickx kon je 10 exclusieve DJ-sets exclusief beleven. Tot het einde van dit jaar kan je in de VOD-catalogus nog meerdere bijzondere Tomorrowland- en andere muzikale belevingen vinden.

Margriet aan Zee

Saartje Vandendriessche was niet de enige die dankzij Pickx dit jaar een nieuw praatprogramma kreeg. Deze zomer was tv-coryfee Margriet Hermans ook helemaal terug met een gloednieuwe versie van ‘Margriet aan Zee’. De muziek zorgde voor een flinke dosis nostalgie, de goede gesprekken vol bulderlachen toonden dat Margriet haar magie nog lang niet kwijt is en de zomerse strandsetting was goed voor een oprecht vakantiegevoel.

En voor de fans van ‘Margriet aan Zee’ is er goed nieuws! Het ziet er namelijk naar uit dat er in 2022 een vervolg komt op de succesvolle herlancering van de bruisende talkshow. Daarover later meer.

En veel meer!

Natuurlijk is dat alles slechts het topje van de ijsberg, want Proximus Pickx had het afgelopen jaar nog veel meer te bieden. Van de lancering van het vierde seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’, de viering van al wat vrouwelijk is in Pickx Women’s Week, de rockende documentairereeks ‘Guitar Stories’, de blikken achter de schermen bij ‘Undercover’, de te herbeleven concerten in de Proximus Pop-up Arena, de documentaire ‘I’m Still Leaving’ over Gabriel Rios…

Wees maar zeker dat Proximus Pickx in 2022 minstens evenveel spectaculairs in petto heeft. Gelukkig nieuwjaar!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top