PickxAwards2021: genomineerden in de categorie Beste Reünie

Muziek |

Ook al was 2021 alweer een jaar van lockdowns en contacten beperken, kwamen er toch enkele iconische groepen acteurs of zangers weer bij elkaar. Dit zijn de genomineerden voor de PickxAwards2021 in de categorie Beste Reünie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Friends

Als er één serie is waar iedereen op z’n minst ooit al één aflevering van heeft gezien, is het wel ‘Friends’. De sitcom was razend populair tussen 1994 en 2004, maar zelfs zeventien jaar na de laatste uitzending op televisie heeft ‘Friends’ nog niet aan populariteit ingeboet. Voor zij die het toch niet kennen: het verhaal volgt zes vrienden, Monica, Rachel, Phoebe, Chandler, Joey en Ross, die samenwonen in New York.

De reünie bracht Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer, weer samen terwijl ze terugblikken op het decennium dat ze samen hebben gespendeerd op de set van de show. Ook enkele gastacteurs maakten opnieuw hun opwachting, zoals Reese Witherspoon die de zus van Rachel speelde. En dat allemaal op de echte set van toen!

ABBA

Miljoenen fans konden hun hartje ophalen dit jaar, want de populaire Zweedse popgroep ABBA was – voor even dan toch – terug van weggeweest. Hun muziek leeft sinds de jaren 70 nog steeds door in de harten van hun fans, maar nu kunnen er een paar nummers aan dat repertoire toegevoegd worden.

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad besloten nog één keer samen te komen en een nieuwe plaat uit te brengen, die dan ook officieel de laatste zou zijn. ‘Voyage’ liet veertig jaar op zich wachten, maar stelde alleszins niet teleur. Met singles als ‘Just A Notion’, ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’ plant de band in 2022 nog een reeks virtuele concerten in Londen, waarin het viertal als hologrammen te zien zal zijn.

Harry Potter

Eigenlijk hoort deze reünie strikt gezien niet thuis in de lijst, maar aangezien het over een van de grootste filmfranchises ter wereld gaat, mag het toch. Op 1 januari komt de cast van ‘Harry Potter’ namelijk nog eens bij elkaar voor ‘Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts’. In 2021 was het namelijk exact twintig jaar geleden dat de allereerste film over de jongen met het litteken in de vorm van een bliksemschicht uitkwam.

Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint komen samen met hun andere collega’s terug naar de set waar het gedurende acht films allemaal gebeurde. Maak je klaar voor interviews, nooit geziene beelden van achter de schermen en vooral veel nostalgie. Het is nog een beetje voorbarig om deze als winnaar te kiezen, maar we weten allemaal dat het niet kan misgaan met die prachtige reünie.

Fugees

De nineties zijn hot. Niet alleen in de modewereld, maar ook in de muziekindustrie. Deze reünie bewijst dat nog maar eens: de Amerikaanse hiphopgroep Fugees kwam weer samen om het 25-jarig jubileum van hun meest iconische plaat ‘The Score’ te vieren.

Jammer genoeg stak het coronavirus een stokje voor de plannen, want er stond initieel een wereldtournee op het programma. Die wordt nu verzet naar 2022 om er zeker van te zijn dat de concerten ook daadwerkelijk overal zullen kunnen doorgaan. Maar hoe dan ook verdient het drietal van Lauryn Hill, Wyclef Jean en Pras Michel een mooi plekje in deze lijst.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top