Maggie Gyllenhaal waagt zich met ‘The Lost Daughter’ succesvol aan het regisseurschap

Films |

‘The Lost Daughter’, het regiedebuut van actrice en kersvers regisseur Maggie Gyllenhaal, is vanaf 31 december te zien op Netflix. Gyllenhaal zette volgens de eerste reacties van recensenten alvast een ijzersterke eerste film als regisseur neer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film is gebaseerd op de roman ‘The Lost Daughter’ van Elena Ferrante en vertelt het verhaal van een vrouw op vakantie wiens leven een duistere wending neemt wanneer zij wordt geconfronteerd met haar verleden. Tijdens een zomervakantie aan zee bekijkt hoogleraar Leda, vertolkt door Oscarwinnares Olivia Colman, van onder haar parasol bewonderend naar de idyllische relatie tussen een jonge moeder (Dakota Johnson) en haar dochtertje. Langzaamaan ontwikkelt ze een obsessie voor de twee, en Leda wordt overweldigd door haar eigen herinneringen aan de intensiteit van het moederschap.

De ervaring brengt met name herinneringen terug aan haar eigen vroege moederschap, de keuzes die ze destijds maakte, en de gevolgen van die keuzes waarmee ze op jonge leeftijd te maken kreeg. Door een impulsieve daad raakt Leda verstrikt in een vreemde en onheilspellende wereld van haar eigen geest, een web waarin ze wordt gedwongen de keuzes die ze heeft gemaakt en de daarbij behorende gevolgen onder ogen te zien…

De prent kan alvast bogen op een een mooie cast: naast Colman en Johnson spelen ook Jessie Buckley, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Paul Mescal, Dagmara Dominczyk, Alba Rohrwacher, Jack Farthing, Oliver Jackson-Cohen, Panos Koronis, Robyn Elwell, Ellie Blake, en Athena Martin mee.

Tijdens een interview met entertainmentwebsite Collider bespark Gyllenhaal waarom ze dit verhaal wilde vertellen, hoe Ferrante’s boeken haar inspireerden en bewogen om te willen delen wat ze voelde, waarom ze bepaalde scènes verwijderde zoals de eerste twintig minuten, en nog meer. Het gesprek kan je hieronder bekijken.

Ontdek ‘The Lost Daughter’ vanaf 31 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Lees hier ook meer over het opmerkelijke carrièrepad van Olivia Colman, van poetshulp tot Oscarwinnares.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top