‘Cry Macho', Clint Eastwoods nieuwste eerbetoon aan het westerngenre

Films | Clint Eastwood mag dan niet meer van de jongsten zijn, maar ondanks zijn leeftijd is de regisseur nog niet aan zijn pensioen toe. Na 'Richard Jewell' bewijst hij dat opnieuw in 'Cry Macho', waarin Eastwood een voormalig rodeokampioen speelt. Deze western is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is 1979 en rodeoster Mike Milo heeft zijn gloriedagen al lang achter hem liggen. Hij is nu een verslagen eenling die paarden fokt en traint en krijgt op een dag een schijnbaar onmogelijk missie: de getroebleerde dertienjarige zoon van zijn baas, Rafael, terugbrengen uit Mexico. Op hun lange reis naar Texas krijgen Mike en Rafael echter te maken met de gevaarlijke Mexicaanse maffia, corrupte politieagenten en, het belangrijkste, Mikes verleden.

Op 91-jarige leeftijd biedt Clint Eastwood ons opnieuw een uitstekende film, waarin de acteur-regisseur zelf paardrijdt, iets wat hij niet meer had gedaan sinds 'Unforgiven', zijn vorige western, door velen beschouwd als het hoogtepunt van het genre. "Het idee voor deze film gaat zo'n veertig jaar terug", herinnert Clint Eastwood zich. Hoewel hij zichzelf toen te jong vond voor de rol, besloot hij nu uiteindelijk dat hij volwassen genoeg was.

Waargebeurd verhaal?

Hoewel het verhaal in 'Cry Macho' echt zou kunnen zijn, is het fictie. Het concept van de film is echter niet uit het niets ontstaan, want het is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Nash uit 1975. Sinds het boek uitkwam, hebben verschillende studio's en regisseurs geprobeerd een verfilming te maken. In 2011 werd nog een poging ondernomen met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Deze film zou zijn terugkeer naar het witte doek hebben betekend na zijn ambtstermijn als gouverneur van Californië, maar uiteindelijk kwam geen van deze projecten tot uitvoering totdat Clint Eastwood erbij betrokken werd. 

Richard Nash had 'Cry Macho' oorspronkelijk geschreven als een scenario voor de bioscoop, maar nadat hij zijn idee aan verschillende studio's had gepitcht, besloot hij er een roman van te maken. Nadat het boek lovende kritieken had gekregen, werd het een enorme bestseller, en dezelfde studio's kwamen terug naar de auteur.

‘Cry Macho’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top