Wordt 'De Slimste Mens ter Wereld' opnieuw een vrouw dit jaar?

Films |

Het jaar loopt bijna op z’n einde en hetzelfde geldt voor het negentiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Met nog maar vier afleveringen te gaan, wordt het een bikkelharde strijd en Proximus Pickx kijkt even wie de kanshebbers zijn voor die felbegeerde titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het negentiende seizoen zorgde al voor veel verrassingen. Van Bart Cannaerts die tijdelijk de plaats innam van een met corona besmette Erik Van Looy, tot een streaker die met zijn blote kont op ons televisiescherm verscheen in de aflevering van afgelopen donderdag. Wat echter geen verrassing lijkt te zijn, is de winnaar van dit seizoen. Dat beweren bepaalde media toch. De kans is namelijk groot dat het opnieuw vrouwen aan de macht is, en dat Catherine Van Eylen de fakkel doorgeeft aan iemand van hetzelfde geslacht.

Om even een korte samenvatting te geven: de eerste finaleweek was best pittig. Het jonge trio dat op maandag startte, actrice Anne-Laure Vandeputte (28), hockeyer Alexander Hendrickx (28) en Youtuber Acid (22), werd er tijdens de eerste drie dagen ook meteen uitgeknikkerd. Op dinsdag nam Geert Meyfroidt plaats in de zetels en woensdag kwam Steven Van Gucht. De viroloog hield het echter niet lang vol, want nieuwkomer Arjen Lubach speelde hem donderdag al naar huis.

Intensivist Geert Meyfroidt en presentator Arjen Lubach zijn maandag dus weer van de partij en naast hen neemt filmschrijver en regisseur Antony Nti plaats. De drie mannen maken dus zeker kans op een plekje in de finale van donderdag, maar moeten goed oppassen. Dinsdag, woensdag en donderdag komen namelijk respectievelijk Liesbeth Imbo, Gloria Monserez en Merol meespelen. De vrouwen bewezen eerder in het spel al geduchte tegenstanders te zijn en zullen er zeker in de finaleweek alles aan doen om Catherine Van Eylen op te volgen als ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

‘De Allerslimste Mens ter Wereld'

BV’s (of Bekende Nederlanders) die na dit seizoen hopen om zelf voor de eerste keer plaats te mogen nemen in een van de zeteltjes, moeten we teleurstellen. Voor het twintigste seizoen staat er namelijk geen gewone ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gepland, maar wel een ‘Allerslimste mens ter wereld'-jubileumeditie. Daarin strijden de beste kandidaten van de voorbije seizoenen om de slimste van de slimsten te worden. De laatste keer dat we zo’n editie zagen, was in 2011 en toen ging komiek Bert Kruismans met de titel lopen. Wie volgend seizoen zal deelnemen, is nog niet bekend. Maar het belooft wel een spetterende editie te worden.

Bekijk ‘De Slimste Mens ter Wereld' van maandag tot donderdag om 21u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top