De belangrijkste hits in de carrière van pas gepensioneerde Rob de Nijs

Muziek |

Nederpopkoning Rob de Nijs heeft zijn allerlaatste concert gegeven, maar gelukkig voor de fans gaat zijn muziek niet verloren. Zijn allerlaatste optreden in het Antwerpse Sportpaleis zal vanaf 26 december te herbeleven zijn op Pickx+. Hij scoorde gedurende zijn lange succescarrière talloze hits, maar deze nummers blijven de luisteraars nu nog het meeste bij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rob de Nijs haalde op 19-jarige leeftijd in 1962 zijn eerste platencontract binnen toen hij een talentenjacht won met zijn band Rob de Nijs en de Lords. Kort nadien bracht hij zijn eerste singles uit, ‘De liefste die ik ken’ en ‘Jenny’, maar die flopten. Met ‘Voor Sonja doe ik alles’ stond hij drie weken in de Nederlandse hitlijst, maar met ‘Ritme van de regen’ boekte hij in 1963 zijn eerste echte hit. Met het thema van verloren liefde en melancholie zette hij de toon voor de rest van zijn carrière.In de jaren 70, na het uiteenvallen van Rob de Nijs en de Lords en het begin van een carrière op de televisie, sloeg Rob de Nijs de handen in elkaar met die andere grootheid van het Nederlandstalige lied: Boudewijn de Groot. Samen bliezen ze zijn zangcarrière nieuw leven in. Het leidde tot enkele van de nummers in het repertoire van Rob die vandaag nog steeds het meest herkenbaar zijn. ‘Jan Klaassen de trompetter’ verscheen in 1973, een jaar later gevolgd door ‘Malle Babbe’, volgens velen zijn allergrootste hit. Voor beide nummers is de tekst geschreven door Lennaert Nijgh en de muziek door Boudewijn de Groot.Het Nederlandse Radio Gelderland organiseerde dit jaar in april een poll waarbij luisteraars hun favoriete nummer van Rob de Nijs konden inzenden. Daarop scoorden ‘Malle Babbe’ pas de vijfde plaats. Op één staat ‘Foto van vroeger’ uit 1980, net zoals de vorige grote hit ‘Het werd zomer’ een melancholische en nostalgische vertaling van een Duits lied. Daarin kijkt de zanger via foto’s terug op zijn jeugd en de dromen die hij (nog) niet verwezenlijkt heeft.

‘Malle Babbe’ is ook op streamingplatform Spotify niet het meest populaire nummer van Rob de Nijs. Daar staat het iconische lied pas op de derde plaats. Het nummer met de meeste streams dateert uit 1996 en heet ‘Banger Hart’. Dat lied stond dertig weken in de Vlaamse Ultratop 50, met als hoogtepunt twee weken op het hoogste schavot. Het nummer over jaloezie werd de eerste en enige nummer 1 die Rob, ondanks het feit dat hij al in 1976 was uitgeroepen tot de beste zanger van Nederland, ooit zou scoren.

Het optreden van Rob de Nijs is vanaf 26 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-optie van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top