De strafste films van 2021 vind je in de VOD-catalogus

Films |

Met het einde van het jaar in zicht, blikken we terug op het beste dat de afgelopen twaalf maanden op de wereld is losgelaten. Zo kwamen er in 2021 enkele schitterende films uit en er is geen beter moment dan nu om in te halen als je deze stukjes cinema nog niet hebt gezien. Daarom verzamelde Proximus Pickx de grootste films van het jaar in de VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dune

Deze epische sciencefictionfilm met Timothée Chalamet, Zendaya en tal van andere grote Hollywoodnamen krijgt een plaatsje in de meeste lijstjes met de beste films van 2021. Dat de prent van Denis Villeneuve een van de grootste blockbusters van het jaar zou worden, stond in de sterren geschreven. De zoveelste poging om de roman ‘Dune’ naar het scherm te vertalen, lijkt eindelijk een schot in de roos te zijn.

In ‘Dune’ zien we een verre toekomst, waarin mensen makkelijk ruimtereizen maken. We volgen Paul Atreides, die uitverkoren is om naar de gevaarlijkste planeet in het universum te reizen en een kostbare grondstof te mijnen. Maar op de zandplaneet Arrakis loert het gevaar om elke hoek. En de inheemse bevolking is niet bepaald opgezet met de komst van de familie Atreides.

‘Dune’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Suicide Squad

Vijf jaar na het fel bekritiseerde ‘Suicide Squad’ deed stripboeken- en filmproducent DC nog eens een poging om het verhaal te brengen van de slechterikken die gedwongen worden om de wereld te redden. Tweede keer, goede keer, vond de schrijvende filmpers, want terwijl de film uit 2016 afgedaan werd als te duister, te ernstig en onsamenhangend, is de tweede het omgekeerde. ‘The Suicide Squad’ neemt zijn verhaal en personages niet al te ernstig en is bovenal een komische, maar slimme prent geworden.

De Harley Quinn van Margot Robbie, het grootste lichtpunt uit de eerste film, is terug en wordt vergezeld door een schare bandieten, de ene nog absurder dan de andere. Het beste voorbeeld blijft Polka-Dot-Man, die veelkleurige bolletjes als wapen gebruikt. Deze keer moeten ze de wereld niet redden van een donkere voodoo-heks, maar wel van een paarse buitenaardse zeester.

‘The Suicide Squad’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Mortal Kombat

Het is niet de eerste keer dat Hollywood probeert om de populaire gamefranchise ‘Mortal Kombat’ naar het grote doek te brengen. In 1995 en 1997 verschenen al twee films die uitgroeiden tot cultklassiekers. In 2021 verscheen een reboot met alle moderne snufjes om de dodelijke capriolen van de vechtersbazen tot leven te brengen.

Voormalig Mixed Martial Arts-vechter Cole Young wordt opgejaagd door een ninja die luistert naar de naam Sub-Zero. Waarom weet hij niet, maar hij kan op het nippertje aan de dood ontsnappen dankzij de hulp van elitemilitair Jax die hem en zijn familie ter hulp springt. Jax heeft een idee waarom de ninja achter Cole aanzit en stuurt hem naar zijn trouwe partner Sonya Blade die Young introduceert in de bovennatuurlijke wereld van Mortal Kombat.

‘Mortal Kombat’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Zack Snyder’s Justice League

De fans riepen “Release the Snyder cut!” toen in 2017 de superheldenfilm ‘Justice League’ minder dan warm onthaald werd. Zij waren er zeker van dat de filmstudio zich te veel had gemoeid en dat regisseur Zack Snyder een betere versie van de film liggen had. Dit jaar kreeg hij een kans op eerherstel, want hij mocht de film opnieuw monteren en aanpassen zoals hij dat wilde. En de fans waren laaiend enthousiast.

‘Zack Snyder’s Justice League’ is maar liefst vier uur lang, dus maak je agenda maar al leeg als je deze wil kijken. Die tijd zal overigens voorbij vliegen, want de film is volgens iedereen die beide versies gezien heeft pakken beter dan de eerste. Dit is zonder enige twijfel een van de meest epische superheldenprenten ooit.

'Zack Snyder’s Justice League' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Godzilla vs. Kong

Van epische films vol bekende popcultuurpersonages gesproken: ‘Godzilla vs. Kong’ geldt als een van de meest langverwachte clashes der titanen in de recente filmgeschiedenis. Nadat zowel monsterlijk reptiel Godzilla als reuzenaap King Kong in een nieuw filmjasje zijn gestoken de afgelopen jaren, was het tijd om de twee giganten tegen elkaar op te zetten.

Kong vertrekt met zijn groep bondgenoten en Jia, een jong weesmeisje met wie hij een speciale band heeft, op een gevaarlijke reis naar zijn ware thuis. Ze lopen er Godzilla tegen het lijf, die buiten zijn zinnen is van woede en overal waar hij komt dood en verderf brengt. Kong en Godzilla gaan met elkaar het gevecht aan, beïnvloed door mysterieuze en ongeziene krachten die diep vanuit de aarde lijken te komen.

‘Godzilla vs. Kong’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Black Widow

Na lang wachten kregen fans van het Marvel Cinematic Universe eindelijk de solofilm over Black Widow, de superspionne van de Avengers. Scarlett Johansson schittert weer als Natasha Romanoff, alias Black Widow, die deze keer met demonen uit haar verleden moet afrekenen. Ze verlaat Amerika om terug te keren naar haar geboorteland, waar ze samen met haar surrogaatvader Red Guardian (David Harbour) en surrogaatzus Yelena (Florence Pugh) op missie vertrekt.

Door de coronapandemie werd de film, waar toen al jaren reikhalzend naar werd uitgekeken, meermaals uitgesteld. Toen de prent in juni 2021 dan toch in de zalen en op streamingplatforms verscheen, werd de titel meteen de recordhouder op het vlak van kassucces sinds de pandemie begon. De toekomst van Marvel is verzekerd.

‘Black Widow’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Cruella

Niet alle live action Disneyfilms worden met evenveel lof onthaald, maar ‘Cruella’ was voor de meeste fans van ‘101 Dalmatiërs’ meteen een schot in de roos. Er werd niet gekozen om het verhaal van de oorspronkelijke animatiefilm opnieuw te brengen, maar wel om te graven in het verleden van Cruella De Vil. Hoe werd die afschrikwekkende dierenbeul wie ze is?

De jonge oplichtster Estella is wees, maar vasberaden om naam te maken in de modewereld. Ze sluit een vrienschap met twee jonge dieven en gaat aan de slag bij de tirannieke Barones von Hellman. Hoe meer ze leert over haar eigen verleden en hoeveel de barones te maken heeft met de dood van haar moeder, hoe meer ze haar eigen duistere kant leert kennen.

‘Cruella’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top