Miguel Wiels en Simone Milsdochter: Saartje ontvangt creatieve grootheden

Films |

Een hitschrijver en een actrice komen deze week langs in de studio van ‘Saartje’ op Pickx+. Miguel Wiels en Simone Milsdochter zijn te gast en praten over hun carrières, de impact van corona, en de nieuwe wendingen in hun levens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elke week opnieuw ontvangt Saartje Vandendriessche in de studio van ‘Saartje’, haar praatprogramma op Pickx+, twee interessante gasten voor een ongedwongen en open babbel. Deze week zijn dat de pianist, producent en liedjesschrijver Miguel Wiels en actrice Simone Milsdochter. Zoals steeds wordt het gesprek geleid door trefwoorden die ook Saartje zelf niet ziet aankomen. Hoeveel hebben deze twee creatieve grootheden met elkaar gemeen?

Miguel Wiels

Als liedjesschrijver voor pakweg ‘Samson en Gert’, Niels Destadsbader en ‘Mega Mindy’ maakte Miguel Wiels naam in de Vlaamse muziekwereld. Onlangs nog maakte hij bekend dat hij zou stoppen met zijn rol als een van de drijvende krachten achter K3. “Dat is toch een goudmijn?”, valt Saartje meteen met de deur in huis. “Waarom stop je dan?” Het is meteen de aanzet voor een eerlijk gesprek over het afwegen van succes met creativiteit.

Miguel Wiels werd misschien nog het best bekend bij het grote publiek als een van de overgetalenteerde pianisten van ‘De Notenclub’ en geldt intussen een van de bekendste muzikanten van ons land, maar wie is de man achter al die liedjes eigenlijk? We weten dat hij al sinds 2010 gehuwd is met Free Souffriau, sinds kort ex-Mega Mindy. Hebben twee showbizznamen nog wel tijd voor elkaar en hun kinderen, of gaat het een pak beter nu ze er beiden voor kiezen om meer hun eigen goesting te doen?

Simone Milsdochter

Simone Milsdochter en Saartje Vandendriessche kenden elkaar nog niet. Althans, dat dacht Saartje voor de opnames, want volgens Simone hebben ze elkaar wel al ontmoet. De actrice is actief in zowel België als Nederland en speelde al bij de grootste theatergezeldschappen van de Lage Landen. Denk aan De Theatercompagnie, Theater Zuidpool, De Werf, Het nieuwstedelijk… Daarnaast was ze op het scherm te zien in films en series als ‘Wolf’, ‘Infiltrant’, ‘Dubbelleven’, ‘Code 37’ en ‘Als de Dijken Breken’, maar ook in Franstalige en Engelstalige prodicties als ‘Copacabana’ en ‘A Quiet Passion’.

Corona zorgde aanvankelijk voor een rustpunt in haar drukke leven, maar de rust sloeg al snel om naar een jeuk om wat te gaan doen. Nu het culturele leven weer open is, tourt ze met voorstellingen als ‘De Wetten van Menselijke Stupiditeit’. Waar die over gaat, hoor je Milsdochter haarfijn uitleggen op de sofa van ‘Saartje’.

De zevende aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 16 december om 22u15 en op 17 december om 16 uur op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Lees hier meer over 'Saartje':

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top