Kijktips die je deze week niet mag missen

Films | Een nieuwe week betekent ook een nieuwe aangevulde televisiegids. Elke avond kan je in de zetel kruipen voor een gezellig avondje televisiekijken en Proximus Pickx lijst al een paar kijktips voor je op. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Hoe Zal Ik het Zeggen?

Soms is er gewoon iets heel belangrijks dat je aan een vriend, kennis of familielid kwijtwil, maar heb je geen idee hoe je het moet zeggen. Geen zorgen, want Jens Dendoncker en Jeroen Verdick hebben een oplossing op dat probleem gevonden. In 'Hoe Zal Ik het Zeggen' gaat het duo originele boodschappen overbrengen aan nietsvermoedende ontvangers. Van "We zien je niet meer sinds je een lief hebt" tot "Je voeten stinken": alle boodschappen zijn welkom, voor zowel bekende als onbekende Vlamingen. 

Het programma kreeg in 2018 zelfs een Emmy voor beste ‘Non-Scripted Entertainment’ en is door al dat succes dus al toe zijn vierde seizoen. Vanavond kan je je weer verwachten aan een heleboel serieuze berichten die op een ludieke manier gebracht worden. Zelfs Marc Van Ranst komt in het programma als een van de ontvangers!

Bekijk ‘Hoe Zal Ik het Zeggen’ op maandag 13 december om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Noel

Het is nog maar anderhalve week tot Kerstmis en dus ook het perfecte moment om in de sfeer te komen. 'Noel' is een drama dat volledig in kerstthema gehuld is en je vast en zeker een traantje zal doen wegpinken. De film werd uitgebracht in 2004 en werd geschreven door David Hubbard en geregisseerd door Chazz Palminteri.

Het is bijna Kerstmis in New York City. Rose (Susan Sarandon) ligt in het ziekenhuis bij haar bejaarde moeder, bij wie Alzheimer is vastgesteld. Nina (Penélope Cruz) is bereid haar aanstaande huwelijk af te blazen omwille van de jaloerse woedeaanvallen van haar verloofde Mike (Paul Walker), en Mike wordt gevolgd door Artie (Alan Arkin), een ober die gelooft dat Mike de reïncarnatie is van zijn overleden vrouw. Ondertussen wil een jonge man genaamd Jules (Marcus Thomas) zijn gelukkigste kerstherinnering opnieuw creëren.

Bekijk ‘Noel' op dinsdag 14 december om 20u35 op Play 5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Axel Gaat Binnen

In 'Axel Gaat Binnen' verblijft Axel Daeseleire telkens vijf dagen en vier nachten op plekken waar andere mensen normaal gezien niet binnen zouden geraken. Deze week neemt Axel zijn intrek in een woonzorgcentrum. Hij leeft er mee op het ritme van de bewoners en het personeel.

Woonzorgcentrum 'Hof De Beuken' in Ekeren opent de deuren en tijdens zijn verlijf loopt Axel niet enkel mee als verpleegkundige, maar praat hij vooral met de bewoners en hun bezoekers. Hij ontmoet er meerdere mensen met wie hij gaandeweg een band creëert, zoals zijn 'buurman' René (90) die al vijf jaar in 'Hof De Beuken' verblijft en er zielsgelukkig is. De man leerde er zijn huidige vriendin Irène kennen, waardoor zijn geluk natuurlijk niet meer op kan. Axel ontmoet een ander koppel, twee mannen deze keer. Jacky (94) en Swa (89) leerden elkaar kennen 1963.

Bekijk ‘Axel Gaat Binnen’ op woensdag 15 december om 21u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: James de musical

James Cooke is presentator en musicalacteur, en ondanks de vele succesvolle musicals die in Vlaanderen gemaakt worden, vond hij dat er iets ontbrak. Daarom ging hij aan de slag om het leven van acht bekende bekende Vlamingen in een musical te gieten. Tijdens de vorige afleveringen zagen we al een emotioneel weerzien tussen Natalia en haar beste vriendin Anastacia, en Jani Kazaltzis die een traantje wegpinkte toen zijn broer hem vroeg om getuige te zijn op zijn trouw.

Deze week wordt Margriet Hermans in de bloemetjes gezet door James. Waarover haar musical precies zal gaan, weet zij zelf ook nog niet, maar ze is alleszins wel klaar om zich te laten verrassen. 

Bekijk ‘James de Musical' elke donderdag om 20u35 op Play4of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Vrijdag: American Sniper

U.S. Navy SEAL Chris Kyle (Bradley Cooper) neemt zijn enige missie - het beschermen van zijn kameraden - ter harte en wordt een van de meest dodelijke sluipschutters in de Amerikaanse geschiedenis. Zijn trefzekere precisie redt niet alleen talloze levens, maar maakt hem ook tot het doelwit van opstandelingen. Ondanks het grote gevaar en zijn strijd om een goede echtgenoot en vader te zijn voor zijn gezin in de VS, dient Kyle vier tours in Irak. Maar als hij eindelijk thuiskomt, merkt hij dat hij de oorlog niet achter zich kan laten.

Deze Amerikaanse oorlogsfilm is geregisseerd door Clint Eastwood en geschreven door Jason Hall. Het hartverscheurende verhaal haalden de mannen niet uit hun verbeelding, maar uit een autobiografie: 'American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History' die in 2012 werd uitgebracht door de echte Chris Kyle.

Bekijk ‘American Sniper’ op vrijdag 17 december om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top