Strijden om de laatste finaletickets: de week van ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Films |

De laatste week gewone rondes van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zit er alweer op. Volgende week keren de beste kandidaten terug en beginnen we af te tellen naar de finale. Maar wie overleefde de laatste week en wie scoorde nog een ticket voor de eindronde?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Bart Cannaerts het vorige week noodgedwongen enkele afleveringen moest overnemen, was de genezen en goed uitgeslapen vaste gastheer weer terug in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Erik Van Looy kreeg een waardige, zij het eerst wat onwennige vervanger, maar niemand kan opboksen tegen “daddy” Erik Van Looy.

Naast meester van het finalespel Anthony Nti en journalist Lisbeth Imbo, die haar twee deelnames tot nu toe won, nam Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou plaats. De jonge spring-in-t-veld maakte meteen een goede indruk, en kon gaandeweg zelfs jurylid Herman Brusselmans – zowat het tegenovergestelde van kindvriendelijk – in haar kamp trekken. Ze won haar eerste aflevering, waardoor twee sterke kandidaten tegenover elkaar zaten in de finale. Nti moest, al zijn ervaring in het finalespel ten spijt, in Imbo zijn meerdere erkennen.

Jan Verheyen ging eigenlijk vorig jaar al in op de uitnodiging van zijn collega-regisseur om deel te nemen aan ‘De Slimste Mens’, maar op het laatste nippertje kon dat niet doorgaan. Dinsdag was het dan toch zover, voor de derde keer dan, want hij was al kandidaat in twee vorige seizoenen. Derde keer, goede keer, moet hij gedacht hebben, want hij ging meteen met de overwinning lopen, ondanks sterke prestaties van zijn twee tegenspeelsters. In de finale bleek Imbo toch een maatje te sterk voor de Ketnet-wrapster. Rake antwoorden over West-Vlaamse steden, Wimbledon en Sean Connery deden haar de das om.

Enkele weken geleden mocht rapper Glints invallen voor een kandidaat die positief getest had op corona. Er werd eerst niet meegedeeld over wie dat ging, maar dat blijkt nu de acteur Tom Vermeir te zijn. We leerden dat omdat hij nu zelf mocht invallen voor een andere kandidaat: Eddy Planckaert, die in Frankrijk in isolatie moest.

Wel Neptunus, geen Parmezaanse kaas

Één iets leerden we alvast over Tom Vermeir, Jan Verheyen en Lisbeth Imbo: geen van hen zal ooit de nieuwe zanger worden van Rage Against the Machine. Wij zijn net zo verbaasd als jij. Lisbeth Imbo maakte onkarakteristiek geen ijzersterke start, maar haalde haar achterstand met verve in gedurende de aflevering. Ze mag nog eens op haar lauweren rusten tijdens de finale. Met vogels en vissen had Jan Verheyen Tom Vermeir vroeg naar huis kunnen sturen, nu gebeurde dat met nog wat uitstel dankzij Neptunus.

De laatste nieuwe deelnemer van dit seizoen is actrice Anne-Laure Vandeputte, die we kennen van ‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Grenslanders’, ‘Red Light’ en nog veel meer topseries. Zoals zo vaak al het geval was, was de nieuwkomer fris genoeg om meteen de aflevering te winnen. Lisbeth Imbo leek dan weer minder in vorm te zijn, want zij eindigde de aflevering met de laagste score. Maar ze mag ondertussen zowat naast Anthony Nti op de troon plaatsnemen, noem haar gerust de koningin van het finalespel. Nadat de finale tegen Jan Verheyen nek aan nek ging, kwam het op vier luttele seconden aan. Omdat Jan niet op Parmezaanse kaas kon komen, valt hij buiten de finaleweken.

Met het einde van de gewone rondes, kennen we ook het speelveld voor die finaleweken. Jean-Marc Mwema had met vier deelnames (waarvan twee gewonnen afleveringen) genoeg om volgende week terug te keren, maar de basketter van de Antwerp Giants liet weten dat hij door wedstrijdverplichtingen niet kan deelnemen. Hij wordt vervangen door de eerste opvolger, Youtuber Acid. Hij wordt vergezeld door hockeyspeler Alexander Hendrickx, intensivist Geert Meyfroidt, viroloog Steven Van Gucht, presentator Arjen Lubach, regisseur Anthony Nti, journalist Lisbeth Imbo, radiopresentatrice Gloria Monserez en zangeres Merol.

Bekijk ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van maandag tot donderdag om 21u40 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top