'New Year's Eve': het tweede deel van de officieuze feestdagentrilogie

Films |

De kans dat we het jaar wild feestend uitgaan, is jammer genoeg klein. Maar gelukkig zijn er zo van die films die je zelfs thuis in de juiste stemming kunnen brengen. ‘New Year’s Eve’ is daar het perfecte voorbeeld van. Tien jaar geleden kwam de film uit, als deel van een officieuze feestdagtrilogie, ken jij de andere twee?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romcomregisseur Garry Marshall heeft al heel wat mensen doen zwijmelen, lachen en huilen met zijn films. Hij was namelijk de man achter onder meer ‘Pretty Woman’ (1990), ‘Runaway Bride’ (1999), ‘The Princess Diaries’ (2001) en ‘The Princess Diaries 2: Royal Engagement’ (2004). Eén voor één ideale films om op een gezellige avond mee in de zetel te kruipen. En aangezien we dat waarschijnlijk over een paar weken op 31 december ook zullen doen, is het maar best dat Marshall voor die gelegenheid de perfecte film afleverde: ‘New Year’s Eve’.

‘New Year’s Eve’

In 2011 konden we tijdens de kerstvakantie allemaal naar ‘New Year’s Eve’ gaan kijken in de cinema. Het plot was niet bepaald verrassend of uiterst origineel, maar het hoog feelgoodgehalte maakte dat ruimschoots goed. Garry Marshall wist namelijk zijn gebruikelijke romcommagie te gieten in een dromerige eindejaarssfeer en deed dat met een cast om ‘u’ tegen te zeggen. Onder anderen Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Robert De Niro, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer en Sofía Vergara maakten deel uit van de ensemblecast.

Het verhaal start bij een rockster die toevallig zijn ex-geliefde tegen het lijf loopt op een exclusief feest. Op hetzelfde moment strandt een zangeres die op weg is naar haar concert in een kapotte lift, samen met schijnbaar de enige persoon die oudjaar haat. Nog op 31 december besluit een toegewijde verpleegster bij een stervende patiënt te blijven, terwijl hij zijn best doet om voor de laatste keer een nieuw jaar te kunnen inluiden. Het is een verhaal met veel in elkaar verstrengelde verhalen over liefde, hoop, tweede kansen, vriendschap en meer.

‘Mother’s Day’ en ‘Valentine’s Day’

Het is duidelijk een format dat werkt. Garry Marshall was zich daarvan bewust en bracht een jaar eerder al een gelijkaardige film uit, maar dan op Valentijn. ‘Valentine’s Day’ had natuurlijk ook een sterrencast met grote namen als Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Ashton Kutcher en Taylor Lautner. Op de feestdag volgen we het liefdesleven van hun personages: van eerste dates over mislukte huwelijksaanzoeken, tot moederliefde. Een leuk weetje: Taylor Swift maakte haar debuut op het witte doek in ‘Valentine’s Day’.

Twee films was duidelijk niet genoeg voor Marshall, dus maakte hij de cirkel rond met een derde feestdagfilm in 2016: ‘Mother’s Day’. Deze keer trommelde hij onder anderen Jennifer Aniston, Kate Hudson, Shay Mitchell en Julia Roberts op om zijn personages te vertolken. Sandy (Jennifer Aniston) is een gestreste, alleenstaande moeder die te weten komt dat haar ex-man op het punt staat om te trouwen met een veel jongere vrouw. Haar vriendin Jesse (Kate Hudson) is een fitnessfreak die haar ouders niet vertelt dat ze een gezin heeft. Bradley (Jason Sudeikis) is een weduwnaar die in zijn eentje twee dochters probeert op te voeden, terwijl Miranda (Julia Roberts) het te druk heeft met haar carrière om zich zorgen te maken over kinderen. Wanneer hun problemen de kop beginnen op te steken, krijgt Moederdag plots een wel erg speciale betekenis. De film zelf werd ook speciaal, want het was de laatste die Marshall regisseerde voor de meester van de romcoms overleed in hetzelfde jaar. 

Ontdek ‘Valentine’s Day’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top