Dit is nieuw op het witte doek deze week

Films |

Het wordt er niet warmer op deze week, maar gelukkig kan je gezellig in een zeteltje van de cinema gaan zitten. Vanaf vandaag is er opnieuw heel wat nieuws te zien op het witte doek en Proximus Pickx geeft je alvast een voorsmaakje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

W817 De Film: 8eraf

De eindejaarsperiode maakt ons altijd een beetje nostalgisch, maar deze film gaat zelfs die nostalgie te boven. We maakten in 1999 voor het eerst kennis met de acht vrienden, die tijdens hun studententijd samen onder één dak woonden. Vier jaar lang was ‘W817’ een van de meest succesvolle reeksen op Ketnet en leefden kinderen en jongeren (en sommige ouders) mee met het leven van Steve, Birgit, Zoë, Tom, Akke, Carlo, Jasmijn en Kim. In 2003 kwam het laatste seizoen uit en namen we, op heruitzendingen na, afscheid van het iconische programma. 

De jonge kijkers van toen zijn ondertussen volwassenen geworden en staken het niet onder stoelen op banken dat ze een vervolg wilden op hun favoriete serie. De cast ging akkoord met een film, maar alleen als er 50.000 kaartjes werden verkocht voor 4 april 2020, een kaap die met gemak gehaald werd.

In de film ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze zijn allemaal druk bezig met hun eigen dromen en passies, tot de dag waarop ze een mysterieuze boodschap krijgen van Carlo, die zijn oude kotgenoten uitnodigt voor zijn trouwfeest. Tijdens een speciaal weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom en Jasmijn dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke?

West Side Story

Over nostalgie gesproken… Deze klassieker past zeker ook in dat rijtje. Er is bijna niemand die het verhaal van ‘West Side Story’ niet kent. De musical zet een moderne Romeo en Julia neer in het New York van de jaren 50. In de harde straten van de Upper West Side strijden twee bendes om de controle over het territorium. De situatie wordt echter gecompliceerd wanneer een bendelid, Tony, verliefd wordt op de zus van een rivaal, Maria. ‘West Side Story’ startte als een musical op Broadway in 1957 en werd vier jaar later in de sindsdien iconische film van Robert Wise and Jerome Robbins gegoten.

Nog eens zestig jaar later bleek het tijd om het verhaal nog eens op te diepen en in een nieuw jasje te gieten, en dat door niemand minder dan Steven Spielberg. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ansel Elgort ('The Fault in Our Stars') en Rachel Zegler, die haar acteerdebuut maakt in de film.

Don't Look Up

Deze film zou wel eens de meest geanticipeerde film van 2021 kunnen zijn. Al zit de clue niet in de plot, maar in de cast. ‘Don’t Look Up’ heeft een sterrencast zoals je er maar heel weinig ziet. De zwarte scifi-komedie zet Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen en alsof dat niet indrukwekkend genoeg is, zijn er ook plaatsen weggelegd voor onder anderen Rob Morgan, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi, Cate Blanchett en Meryl Streep.

Het verhaal neemt je mee in het leven van Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio). Het tweetal doet een wel erg speciale ontdekking: er is namelijk een komeet die op directe ramkoers met de aarde ligt. Hoe harder ze proberen om mensen ervan te overtuigen dat ze in gevaar zijn, hoe minder die hen willen geloven. Ze vertrekken dus maar op een grote mediatoer in de hoop de mensheid alsnog te redden.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Naast nostalgie en topacteurs, kan je in de bioscoop ook terecht voor een goede portie horror. Vanaf vandaag speelt ‘Resident Evil: Welcome to Raccoon City’, de zevende film in de ‘Resident Evil’-serie, er op het witte doek en die film zal je zeker doen sidderen en beven. 

Welkom in Raccoon City, ooit de bloeiende thuishaven van farmaceutische gigant Umbrella Corp. De exodus van het bedrijf liet de stad achter als een woestenij, een stervende stad met een gevaarlijk kwaad dat onder de oppervlakte broeit. Wanneer dat monster wordt ontketend, moet een groep overlevenden samenwerken om de waarheid achter Umbrella te achterhalen en de nacht door te komen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top